Anahtar Kelimeler: Bayram trafiği erken başladı

Bayram trafiği erken başladı

Bayram trafiği erken başladı

Bayram trafiği erken başladı

Kırıkkale´de trafik çok yoğun

 

 

Ulaşımda 43 il için kavşak noktası olan Kırıkkale´de bayram trafiği 10 günlük izin sebebiyle erken başladı.

 

TRAFİK YOĞUNLUĞU LAŞANIYOR

Ulaşımda 43 il için kavşak noktası olan  Kırıkkale´de bayram trafiği 10 günlük izin sebebiyle erken başladı. Kurban Bayramı tatili için verilen 10 günlük uzun tatil vatandaşları yollara düşürdü. Bayrama 5 gün kala izni fırsat bilen çalışanlar ziyaretler için memleketlerine veya tatil için tatil yörelerine gitmek için yola çıktılar. Ülke üzerindeki 43 şehir için bir kavşak noktası olan  Kırıkkale Kavşağı´nda tatil için yola çıkan insanlar araçlarıyla kavşak üzerinde yoğunluk oluşturdu. Özellikle  Ankara yönünden  Kırıkkale yönüne trafik uzun bir kuyruk halinde ilerliyor. Zaman zaman bakımsız araçlar, arıza vermesiyle sebebiyle yolda uzun kuyrukların oluşmasına sebep oluyor. Trafik ise  Kırıkkale Emniyeti ve Jandarmasının gözetiminde akıcı ve sorunsuz ilerliyor, motorize sağlık ekipleri ise oluşan trafik yoğunluğunun arasında dolaşarak vatandaşlara sağlık hizmeti sunuyor. Yoğunluğun hafta sonu boyunca böyle sürmesi tahmin ediliyor. Kırıkkale Emniyet tarafından açıklanan verilere göre normal günlerde  Kırıkkale üzerinden geçen şehirlerarası yolları ortalama yaklaşık 70 bin araç kullanırken bu sayı geçen  Ramazan Bayramı´nda 555 binin üzerinde olmuştu.

 

SÜRÜCÜLERE UYARILAR

KURBAN Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılması nedeniyle şehirlerarası yollarda araç yoğunluğu arttı. 43 ilin bağlantı noktasındaki  Kırıkkale´de ise araç trafiğinin artması üzerine trafik polisleri tedbirlerini artırdı. Kentten 24 saatte yaklaşık 80 bin aracın geçtiği belirtildi. Kırıkkale´de trafikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hacı Ömer Aktürk, Kırıkkale-Kayseri ve Kırıkkale-Samsun karayolunda yaşanan yoğunluk nedeniyle araçların güçlükle ilerlediğini hatırlatırken, ekiplerle denetimleri artırdıklarını açıkladı. Yoğunluğun fazla olduğu kavşaklarda trafik akışını rahatlatmaya çalışan ekipler, sürücülere dikkatli araç kullanmaları yönünde uyarılarda bulundu.  Son 24 saatte  Kırıkkale çevre yollarından 80 bin aracın geçtiği belirtildi.  Kırıkkale Emniyet Müdür Yardımcısı Aktürk, diğer personelle birlikte Trafik Müdürlüğü´nü takviye ederek emniyet müdürlüğü kadrosuna dahil ederek 22 ekip ile çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, şunları söyledi:

 

KAZALAR YAŞANIYOR

"160 kilometrelik il yolumuzu bu ekip ile şehir içindeki muhtelif alanlarda görevlendirdik. Vatandaşlarımızın yorgun ve uykusuz olarak araç kullanmamalarını, trafik kurallarına riayet etmelerini, sol şeridi fazla işgal etmemelerini, seyir halinde mutlaka cep telefonundan uzak durmalarını, alkollü kesinlikle araç kullanmamalarını tavsiye ediyoruz. Hız kurallarına uymaları ile kazasız belasız gidecekleri yere varacaklarına inanıyoruz" diye konuştu. Bu arada Kırıkkale-Ankara karayolunun 9´uncu kilometresinde 9 araçlı meydana gelen zincirleme kazada 1 kişi yaralandı. Kaza sonucu sürücüler sıkıntılı anlar yaşadı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli