Anahtar Kelimeler: Belediyelere büyük müjde

Belediyelere büyük müjde!

Belediyelere büyük müjde!

Belediyelere büyük müjde!

Personeli kendileri alacak!

Müjdeyi Dönmez verdi

Belediyeler, Özel İdareler ve bağlı birlikler artık personellerini kendileri alabilecek. Bununla ilgili yasa Resmi Gazete´de yayımlandı. Müjdeyi ise MİHDER Genel Başkanı Mehmet Dönmez verdi.

DÖNMEZ BİLGİ VERDİ

Türkiye genelinde önemli bir çalışmaya imza atıldı. Resmi Gazete´nin Salı günü yayınlanan nüshasında yer alan yasaya göre bundan sonra Belediyeler, Özel İdareler ve bağlı birlikler kendi personellerini kendileri alabilecek. Konuyla ilgili gelişmeyi Mahalli İdareler Hizmet Derneği (MİHDER) Genel Başkanı Mehmet Dönmez verdi. Dönmez, konuyla ilgili yasanın Resmi Gazete´nin Salı günü yayınlanan nüshasında yer aldığını ve yasanın yürürlüğe girdiğini duyurdu.

MÜJDELİ BİR HABER

Bununla ilgili açıklamada bulunan Dönmez, ?Müjde gibi bir haber veriyoruz. Belediyeler, İl Özel İdareleri, bağlı birlikler personel ihtiyacını açık kadro durumlarına göre artık kendileri alabilecek. Konuyla ilgili yasa Resmi Gazete´nin Salı günü yayınlanan nüshasında yer aldı? dedi. Buna göre ilk defa memur olacak kişilerin adı geçen kurumlarda memur olarak işe başlayabilmeleri için atamaya ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlendi. Yönetmelik değişikliğine gidilirken, adı geçen kurumlardaki boş kadrolara atama yapılacak.

İŞTE O YÖNETMELİK

Bunun için KPSS şartı aranıyor. KPSS´den en az 70 puan almak gerekiyor. Resmi Gazete´de yayınlanan yönetmeliğe göre şu bilgilere yer verildi: ?MADDE 1 ? (1) Bu Yönetmeliğin amacı; il özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlar ile mahalli idare birlikleri ve döner sermayeli kuruluşlara ilk defa memur olarak atanacaklara ilişkin usul ve esasları belirlemektir. MADDE 2 ? (1) Bu Yönetmelik; il özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlar ile mahalli idare birlikleri ve döner sermayeli kuruluşlarda boş bulunan memur kadrolarına ilk defa atanacakları kapsar.?

NASIL YAPILACAK?

Personel alımı ile ilgili önce duyurular yapılacak. Yerel ve ulusal gazetelerde duyurular olacak. Ardından ise ihdas edilen kadrolara uyan kişilerin başvuruları alınacak. Kriterlere uyanlar için eleme yapılacak. Kadro durumuna göre de alım gerçekleştirilecek. Detaylı bilgi için Resmi Gazete´nin Salı günü yayınlanan nüshasındaki yönetmelik değişikliğine bakılabileceği bildirildi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false