?Bıçağın iyisi sert çelik olandır!?

?Bıçağın iyisi sert çelik olandır!?

?Bıçağın iyisi sert çelik olandır!?

?Ucuz bıçaktan uzak durun?

Kırıkkale´de Kurban Bayramı öncesi hazırlıklar da artıyor. Bayram telaşı yavaş yavaş sokaklarda kendini gösteriyor. Bayram için en gerekli malzemelerden biri de keskin bir bıçak.

BAÇIK UYARISI!

Birkaç gündür sokaklarda kurulan tezgahlar üzerinde bıçak satışları başlamış durumda. Kimi bıçaklar plastik kaplı, kimi ise ahşap. Yıllardır bıçak satışı yaptığını ve bir Karadenizli olarak bıçaktan iyi anladığını söyleyen Yasin Saydam (35) en iyi bıçağın çelikten ve iyi dövülmüş olarak yapıldığını söyledi.

BIÇAK NAIL OLMALI?

 Bu anlamda Sürmene bıçaklarının çok kaliteli olduğuna dikkat çeken Yasin Saydam, ?Bıçağın iyi olup olmadığını anlamak çok basit. İşçilik ve kalite zaten bıçağın kendisini ortaya koyar. Bildik markalardan bıçak alınmalı. Sürmene bıçakları çok iyidir mesela. Sapı ahşaptır. Yani fabrikasyon değildir. Sapları plastik olanlar genellikle standart çelikten ve fabrikasyon usulü ile yapılır. Ucuzdurlar. Çok incedirler. Yeterince dövülmemişlerdir. Çin malı bıçaklar daha da kalitesizdir. Sürmene bıçakları kalitesi ile kendini gösterir. Çeliği çok serttir. Parmağınızla vurduğunuzda bir ?tın? sesi duyarsınız. Sırtı kalındır. Ama buna rağmen de esnektir. Pahalıdır ama verdiğiniz paraya değer? dedi.

SATIŞLAR İYİ GİDİYOR

Şu günlerde bıçak satışlarının iyi gittiğini söyleyen Saydam, özellikle Kurban Bayramlarında satışların arttığına, diğer zamanlarda ise düşük olduğuna dikkat çekti. Saydam, Çin malı ve ucuz bıçaklar yüzünden kaliteli bıçak satışının da azaldığını vurguladı. Esnaf olarak bir çok bıçak çeşidini sattıklarını söyleyen Saydam, ?5 ila 10 liraya da bıçak var, 35 liraya da bıçak var. Kalitesine ve markasına göre değişiyor fiyatlar? dedi.

 



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli