Bilgilendirme ve tanıtım toplantısı yapıldı

Bilgilendirme ve tanıtım toplantısı yapıldı

Bilgilendirme ve tanıtım toplantısı yapıldı

Projeyi anlattılar?

İl Müftülüğü ve Kırıkkale Valiliği Proje Destek Ofisi´nce Kırıkkale Müftülüğü adına 2015 Yılı Erasmus + (Plus) Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında başvurusu yapılan 2015-1-TR01-KA104-020427 referans numaralı ?Dezavantajlı Gruplarla İlgili Kurumlarda Manevi Bakım ve Psiko-Sosyal Bakım Uygulamalarının İncelenmesi? projesinin bilgilendirme ve tanırım toplantısı Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız´ın başkanlığında konsersiyum üyelerinin temsilcilerinin de katılımlarıyla il müftülüğünde yapıldı.

BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİ

Bilgilendirme ve tanıtım toplantısında projenin gayesi, hedefleri anlatıldı ve hareketlilik ile ilgili bilgiler verildi. Proje ile Almanya, Macaristan ve İspanya´da ikişer hafta süreyle katılımcılar yetişkin eğitimi kapsamında ?Görev başı eğitimine? tabi tutulacaklar ve iyi uygulama örnekleri konusunda gözlem ve incelemelerde bulunacaklar. İl Müftüsü Bekir Gerek açılış konuşmasında; il müftülüğünün 490 proje arasından ilk ona girerek bu proje ile büyük bir başarı elde ettiğini, dezavantajlı gruplarla ilgili Avrupa ülkelerindeki iyi uygulama örneklerinin yerinde incelenmesinin kurumlarımız ve ülkemiz açısından önemli olduğunu belirtti. Proje tamamlandıktan sonra gidilen Avrupa ülkelerindeki iyi uygulama örneklerinin bir rapor ve kitap haline getirileceğini ve paylaşılacağı belirtti.

SUNUM YAPILDI

Vali yardımcısı Mehmet Yıldız konuşmasında; Avrupa Birliğine uyum sürecinde bu projelerin önemli olduğunu vurgulayarak başarılı çalışmalarından dolayı il müftülüğüne ve proje hazırlanmasında emeği geçen Yardımcı Doç. Dr. Fatıma Zeynep Belen ile ve Dursun Açıkgül´e teşekkür etti. Katılımcılara da başarılar diledi. Proje ile ülkeler arasında bilgi alışverişinde bulunulduğu gibi iyi uygulamaların yerinde görülmesinin ve eğitim alınmasının ülkemizde iyi uygulamaların yaygınlaşması, projeye katılan kurumların kapasitelerinin gelişmesi açısından önemli olduğunu belirtti. Toplantı Yrd. Doç. Dr. Fatıma Zeynep Belen´in projeyi tanıtan sunumu ile sona erdi.

 

PROJE KONSORSİYUM ÜYELERİ

Kırıkkale İl Müftülüğü

Kırıkkale Valililiği

Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü

Kırıkkale Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi

Kırıkkale SYDV

Kırıkkale Görme Engelliler Derneği

Sistem ve Jenerasyon Derneği -Ankara

Kırklareli Kadın Girişimci Derneğinden oluşmaktadır.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false