Bilgilendirme ziyaretleri yapılıyor

Bilgilendirme ziyaretleri yapılıyor

Bilgilendirme ziyaretleri yapılıyor

Yapılandırma anlatılıyor

Kırıkkale Defterdarlığı şehir merkezindeki odalara 6736 Vergi Yapılandırması ödeme sürelerinin uzatılması ile ilgili genel tebliğ ziyaretini heyetiyle yaptı.

SERİ ZİYARETLER YAPILIYOR

Kırıkkale Defterdar vekili Ömer Kılıç, Gelir Müdür vekili Ersin Gülegen ve Kaletepe Vergi Dairesi Müdür vekili Ümmü Gülsüm Kepir, Irmak Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Ekrem Arkaç ile heyet halinde Kırıkkale il bünyesindeki bazı odalara ziyaretler gerçekleştirdiler. Ziyaretlerin ilk durağı Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Köksal Tonga oldu. Daha sonra heyet Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Oda Başkanı Ferman Aldemir ve Kırıkkale Ticaret Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı´ya ziyarette bulundular.

MAĞDURİYETLERLE İLGİLİ BİLGİ

Ziyaretlerin ana teması oda üyelerinin ödenmeyen borçların hatırlatılması oldu. 6736 Vergi Yapılandırması, Ödeme Sürelerinin uzatılması hakkında bilgiler veren Kılıç, üyelerine ödenmeyen borçların hatırlatılması 6736 Vergi Yapılandırması ödeme sürelerinin uzatılmasına ait bilgilin tazelenmesi nedeniyle heyete teşekkür ederek yardımcı olacaklarını söylediler. Konu hakkında bilgiler veren Kılıç ?Defterdar heyeti açıklamalarda ?6736 Vergi Yapılandırması Ödeme Sürelerinin uzatılması. 6736 Sayılı Vergi ve SGK borçlarını 36 aya kadar yapılandıran kanunun ilk ödeme tarihi 30 Kasım 2016 tarihi idi. Bu tarihi taksitlendirme yapan. Ancak teknik aksaklıklar olması. Veya başka nedenlerle bir çok mükellef ödeyememişti. Mağduriyetlerle ilgili olarak. Emeklilere ek ikramiye ve sicil affı içeren torba yasaya geçici bir maddeye ekleyerek. Hükümet tüm taksitleri dört ay süreyle erteledi. Yine kasım taksidine ise 31 Mayıs tarihine kadar erteledi. Gelir İdaresi Başkanlığı Taksit sürelerinin uzatılması ile ilgili yasanın uygulanması için Genel Tebliği yayınladı?

HER AY HESAPLANACAK

Sözlerini sürdüren Kılıç ?6736 Vergi Yapılandırması Ödeme Sürelerinin uzatılması. 6736 sayılı Kanunun geçici 2 nci maddesinin birinci fıkrasında, Kanun kapsamında yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde geçici 2 nci maddenin yürürlüğe girdiği 27/1/2017 tarihi itibarıyla ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek. Kanun hükümlerini ihlal eden borçlulara, ihlale neden olan tutarları, ödemeleri gerektiği tarihten. Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar (bu tarih dâhil) geçen süre için Kanunun 10 uncu maddesinin altıncı fıkrasında belirlenen ve ödemede gecikilen her ay ve kesri için hesaplanması gereken. Geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs 2017 tarihine kadar (bu tarih dâhil) ödemeleri halinde Kanun hükümlerinden yeniden yararlanma imkânı sağlanmıştır. İhlale neden olan tutarların ödenmesi gereken tarihten bu tarih dâhil geçen süre her ay ve kesri için hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs 2017 tarihine kadar (bu tarih dâhil) ödenmesi, gerekmektedir?

YARARLANMALAR SAĞLANACAK

?Geçici 2 nci maddenin yürürlüğe girdiği 27/01/2017 tarihi itibarıyla Kanunun 3 üncü maddesinin dokuzuncu fıkrasında vadesinde ödenmesi öngörülen 6736 Vergi Yapılandırması Ödeme Sürelerinin uzatılması. Alacakları madde hükmüne göre ödeyememiş olan ve bu nedenle Kanundan yararlanma hakkını kaybeden borçlulara da bir imkân getirilerek, ihlale neden olan tutarları 31/5/2017 tarihine kadar (bu tarih dâhil) ödemeleri ya da 27/1/2017 tarihinden önce veya 31/5/2017 tarihine kadar yaptıkları başvurulara dayanılarak 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesine göre çok zor durumda olduklarının tespit edilmesi durumunda Kanun hükümlerinden yararlanmaları sağlanmaktadır? dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli