Anahtar Kelimeler: çağrıdan asılsız

Bin çağrıdan 700´ü asılsız

Bin çağrıdan 700´ü asılsız

Bin çağrıdan 700´ü asılsız

Büyük sıkıntı!

Kırıkkale 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi tarafından vatandaşların hangi durumlarda 112 Acil Servisi araması gerektiği konusunu anlatmak için stant açıldı. Sağlık personelleri, gereksiz durumlarda vatandaşların boştan yere acil çağrı numaralarını meşgul etmemesi uyarısında bulundular.

UYARILARDA BULUNULDU

Günlük hayatımızın her anında ihtiyaç duyabileceğimiz ve acil durumlarda ilk akla gelen 112 Acil Çağrı Merkezinin önemi her geçen gün artıyor. Jandarma, Emniyet, AFAD, İtfaiye, sağlık ve Orman gibi çeşitli branşlardaki aramaları tek numara üzerinde toplayan 112 Acil Çağrı Merkezi, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla da stant açtı. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Muhammet Ali Tekinay, "112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüklerinin kuruluş amacı, her türlü acil olaya en hızlı en etkin ve en koordineli şekilde zaman tasarrufu sağlayarak olaylara müdahale edilmesini sağlamaktadır. Müdürlüğümüzde 24 saat boyunca Emniyet, Jandarma, Sağlık, Belediye personeli ile ekip ruhu içinde tek vücut olarak çalışıyoruz"

ÇOĞU ASILSIZ ÇIKIYOR

Acil durumlarda bir saniyenin bile önemli olduğunu belirten 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Muhammet Ali Tekinay, ?Günlük gelen bin çağrıdan 700´ü asılsız çıkıyor. Acil durumlarda vakaya ulaşmak açısından bir saniyenin bile hayati önemi vardır. Vatandaşlarımız bu konuda biraz daha bilinç sahibi olarak bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz? şeklinde konuştu.

ONA GÖRE HAREKET ETMELİ

Müdür Tekinay, "Malum insan hayatı için acil müdahale edilmesi gerekli durumlarda zamanın çok büyük önemi var. Geciktiğimiz bazı vakalarda hayat kurtarmamız mükün olmayabiliyor. Dolayısıyla asılsız çağrılarımız olduğu zaman bizi boş yere meşgul etmiş oluyorlar. Meşgul ettikleri için de gerçekten ihtiyacı olan insanlara faydamız dokunamıyor. Yine yolda giderken ambulanslara yol verilmezse de ulaşmamız gereken yere geç ulaşmış oluyoruz. Bütün bunları göz önüne alarak herkes elini vicdanına koyup asılsız çağrılardan vazgeçmeli, gerçek ihtiyacı olan insanları düşünmeli ve ona göre hareket etmeli."



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli