Bisikletseverlerden ANLAMLI DESTEK

Bisikletseverlerden  ANLAMLI DESTEK

Bisikletseverlerden ANLAMLI DESTEK

 

 

Tanıtım ve yardım yapıyorlar

 

Kırıkkale Bisiklet Severler Topluluğu başlattığı kampanya ile köy okullarında okuyan çocuklara hem bisikleti tanıtıyor hem de onlara spor ve kırtasiye malzemesi yardımında bulunuyor.

 

GÜZEL BİR ÇALIŞMA

Kırıkkale Bisiklet Severler Topluluğu başlattığı kampanya ile köy okullarında okuyan çocuklara hem bisikleti tanıtıyor hem de onlara spor ve kırtasiye malzemesi yardımında bulunuyor. ´Köyümüze pedallıyoruz´ isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kazmaca Köyü İlkokuluna gelen  Kırıkkale Bisikletseverler Topluluğu üyeleri burada hem çocuklarla hoşça vakit geçirirken hem de bisikleti çocuklara anlattılar. Topluluk üyesi Yunus Turan ve  Kırıkkale Bisiklet İl Temsilcisi Ayşe Elidemir bisiklet çeşitlerini, faydalarını bisiklet binmenin bir spor dalı olduğunu anlattılar ve bisikletle dünya turu yapan insanlardan bahsettiler.

 

FARKINDALIK YARATIYORLAR

Türkiye Bisiklet Federasyonu  Kırıkkale Temsilcisi ve proje sorumlusu Ayşe Elidemir düzenlemiş oldukları projeyi şöyle anlattı: "Bugün projemizin ilk ziyaretlerinde bulunduk. Bu projede amacımız, köy okullarında malzemesi olmayan öğrencilere spor yapamayan öğrencilerimize spor malzemesi getirebilmek, ayrıca bisiklet sporunu tanıtabilmek, onların ufkunda birazcık farklılık yaratabilmek, ruh ve beden sağlığı içi spor yapmak. Bisiklet sporunu köyde yaşayan insanlara tanıtmak gibi bir hedefimiz de var. Bunun yanı sıra etkinliğimizin sporcu sayısını artırmak ve sağlıklı bir toplum oluşumuna destek olmak gibi artıları da var.

 

DESTEK BEKLİYORLAR

Biz burada bisikletin bir ulaşım olduğundan da bahsettik, köyden şehre ulaşımda da kullanılabileceğini söyledik. Ayrıca bir spor olduğundan, antrenörü, hakemi ve yarışmacıları olduğundan da bahsettik. Çocuklarla bisiklet deneme sürüşleri yaptık, getirdiğimiz toplarla  voleybol oynadık. İnşallah daha başka köylere de ulaşırız. Bu proje için tüm Kırıkkalelilerden destek bekliyoruz." Çocukların köyde yaşamaları sebebiyle pek çoğunun bisikletle tanışmadığını ifade Kazmaca İlkokulu Müdür Yardımcısı Muharrem Bulut, bu vesileyle çocukların pek çoğunun ilk defa bisikletle tanıştığını dile getirdi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false