Anahtar Kelimeler: aslında görüyoruz

?Biz aslında görüyoruz?

?Biz aslında görüyoruz?

?Biz aslında görüyoruz?

Görme engelli Akdeniz konuştu!

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansta konuşan Bekir Akdeniz, görme engellilerin aslında gördüklerini önemli olan fiziki olarak görme yeteneğine sahip olmanın değil kalp gözünün görmesi olduğunu dile getirdi.

KONFERANSTA KONUŞTU

Toplumsal duyarlılığın daha çok sahip olunması gereken engellilere yönelik hizmet konusunda  Kırıkkale  Emniyet Müdürlüğü tarafından ´Toplum ve Engelliler´ Konferansı düzenlendi.  Kırıkkale  Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen konferansın düzenlenme amacı konusunda  Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, "Kırıkkale´ye geldiğimden beri yaşadığımız en büyük sorunlardan biri de engellilere ayrılan park alanlarına diğer sürücülerin park etmesi. Bekir hocamızla konuştuktan sonra bu konuda farkındalık oluşturalım istedik. Bu farkındalık kendi teşkilatımızda da olmalı. Hepimiz birer engelli adayıyız aslında ama en önemlisi zihinlerdeki engeller" dedi.

"APAYRI ŞEYLERDİR"

Düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan görme engelli eğitimci ve yazar Bekir  Akdeniz, "2016 yılında  Bahşılı Kaymakamına gittim dedim ki ´ben bir proje başlatmak istiyorum. Ben gençlere inanıyorum güveniyorum, okullarda eğitim seminerleri vermek istiyorum. Toplum bizi tanımıyor, aynı sitede hatta aynı binada oturduğumuz gençlerimiz çocuklarımız, bize adeta uzaylı gibi bakıyorlar.´ O da bu projede bana destek olacağını söyledi. Engelli insan yoktur engellenen insan vardır. Yeter ki yüreklerde engel olmasın. Okullarda başlattık,  Bahşılı´daki okulları bitirdikten sonra şu anda  Bahşılı´da yaşadığım yerde benim en büyük destekçilerim çocuklardır. Aynı sitede oturduğumuz komşularım bazen bana selam vermiyor, sanıyorlar ki görmüyorum. Değerli dostlar biz aslında görüyoruz, şöyle bir örnek vereceğim: Peygamber efendimiz ne buyuruyor: Esas olan bedenindeki gözün görmesi değil, kalp gözünün yani gönül gözünün görmesidir. Bana soruluyor görmediğim halde eşimi nasıl bulduğum soruluyor. Değerli dostlar, bakmak ayrı şey görmek apayrı şeydir" şeklinde konuştu. 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false