Anahtar Kelimeler: sadece adalet istiyoruz

?Biz sadece adalet istiyoruz?

?Biz sadece adalet istiyoruz?

?Biz sadece adalet istiyoruz?

Yokuş kongreye katıldı

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, hükümete FETÖ konusunda önemli uyarılar yaptıklarını ancak dönemin yöneticilerinin bunu dikkate almadığını söyledi. Vergi dengesizliğiyle ilgili de açıklama yapan Yokuş, memurun aldığı zammın daha cebine girmeden eridiğini ve enflasyon oranının giderek yükseldiğini belirterek, ?Maaşlarda adalet istiyoruz? dedi.

DEVLET CEMAATLERLE YÖNETİLMEZ

Yokuş, sendikanın Kırıkkale şubesinin genel kurulunda yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Hükümetin dış ilişkiler, ekonomi, eğitim ve yönetim anlamında geriye gittiğini ve bunun ülkeye önemli olumsuzluklar yaşattığını belirten Yokuş, Türkiye´nin ekonomik anlamda son yüzyılın en büyük krizini yaşadığını söyledi. Kamuda adaletin olmadığını, yandaşların sınavsız olarak memuriyet kadrosuna alındığını belirten Yokuş, FETÖ´nun yerine yeni cemaatlerin geldiğini belirterek, ?Devlet cemaatlerle yönetilmez? dedi.

30 KATI PARA HARCANDIĞINI BİLDİRDİ

Milletin anasını ağlatacağız diyen bir yandaş müteahhittin milyonlarca lira vergi borcunun affedildiğini belirten Yokuş, memurdan ve asgari ücretli çalışandan her ay verginin günü gelmeden alındığını belirterek, bu adaletsiz karşısında susmayacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğinden şuursuzca paralar harcandığını ve bu konuda Sayıştay´ın da bir denetimi olmadığını belirten Yokuş, AK Parti´nin son 15 yılda, önceki dönem yöneticilerinin toplamda harcadığı paranın 30 katı para harcandığını bildirdi.Yeni yapılan yatırımların da vatandaşın cebinden çıktığını belirten Yokuş, duble yollar ve köprülerde yap işlet devret modeli uygulandığını ve zarar eden şirketlere devlet taahhüt verdiğini hatırlatarak, bu paraların da vatandaşlardan çıktığını kaydetti.

AMA KİMSEYE SESİMİZİ DİNLETEMEDİK

Türkiye Kamu-Sen´in "milli bir hareket" olduğunu belirten Yokuş, "Türkiye Kamu-Sen mensupları, ´İlkemiz önce ülkemiz´ diyerek yol almışlardır. Onlar bilirler ki bu ülkede sadece memurların haklarını aramasıyla mutlu olmazlar. Çünkü onlar, Türk milletinin sevdalılarıdır? dedi.Türkiye Kamu-Sen olarak sınıf sendikacılığı yapmadıklarını dile getiren Yokuş, şöyle devam etti: "Biz asla ´Memurların karnı doysun, diğer kesimler ne yaparsa yapsın´ ayırması içine girmedik. Peygamber efendimizin ifadesiyle ´Komşusu açken tok yatanlar bizden değildir´ anlayışı hep şiarımız olmuştur. Bizler ülkemizde on yıllardır adalet, eşitlik, hak arıyoruz. Her kesim insanca paylaşım istiyor ama kimisi önce kendisine, kimisi yandaşına, kimisi candaşına istiyor. Aramızdaki tek fark ne biliyor musunuz? Biz hak, hukuk, adalet isterken istisnasız 80 milyona istiyoruz. Çünkü adalet, hakça paylaşım 80 milyona olursa Allah´ın adaleti olmuş olur diye."FETÖ´nün 15 Temmuz´daki darbe girişimine değinen Yokuş, şunları kaydetti:"Allah bir daha göstermesin ama bu sendika, sendikanın genel başkanları, yöneticileri 2005´ten beri kamuda FETÖ örgütlenmesinin nasıl başladığını, nasıl gittiğini dönemin başbakanına, cumhurbaşkanına bürokratlarına defalarca anlattık. 12 yıldır her yerde FETÖ´nün pisliğini söyledik. Ama kimseye sesimizi dinletemedik? diye konuştu.

VATANDAŞLA YÜZLEŞECEK

Yokuş, devlet memurlarının devletin olmazsa olmaz unsurları olduğunu ifade ederek, memurlar arasında ayrımcılık yapılmaması gerektiğini söyledi. Başkan Yokuş, ´Herhangi bir yasa çıktığında, o yasanın yürütülmesi, uygulamasını, vatandaşa hizmet olarak gitmesi memurlar eliyle yapılır. Vergi mevzuatı ile ilgili yasal düzenleme yapılırsa vergi çalışanları, sağlıkla ilgili yapılırsa sağlık çalışanları, eğitimle ilgili yapılırsa eğitim çalışanları yapar. Öyleyse devlet memurları devletin olmazsa olmaz unsurlarıdır. Millete hizmet eden 2 milyon 600 bin kamu çalışanı, 80 milyon nüfus. Ancak devlet memurları maalesef ülkede hak ettiği itibarı, hak ettiği, özgüveni, değeri maalesef siyasetçilerden, devleti yönetenlerden, devleti yönetmeye talip olanlardan hiçbir zaman görememiştir. ö şeklinde konuştu.Vergi affının yeniden gündeme getirilmesine de tepki gösteren Yokuş, aynı zamanda yan yana çalışan memurlar arasında da maaş adaletsizliklerinin olduğunu ifade etti. Yokuş, şunları söyledi: ´Bakın vergi affı yine Meclis´e geldi. Vergi çalışanları yine kitap defter elinde mevzuata göre vatandaşla yüzleşecek.

BERABER GEREĞİNİ YAPALIM

Hadi yeniden yapılandırma hizmete devam devamda, bu Maliye çalışanının hiç özlük hakkını düşünen var mı´ Bu Maliye çalışanının arasında kimi masada yan yana çalışırken bin 1500 lira maaş farkının olduğunu bilen var mı? Var elbette var. Buna çare arayan var mı? Elbette yok. Diyorlar ki, biz uzmanlaşmaya gideceğiz. Buyurun gidelim. Belli miktarda uzman yaparız, gerisini kaderine terk ederiz. Uzman yaptığınla yapmadığın arasında tahsil eksikliği var ama çalışma şartları konusunda var mı´Devlet memurlarının sahipsiz olduğunu öne süren Yokuş, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bir çok kamu çalışanının haksız yere görevlerinden ihraç edildiklerini de öne sürdü. Yokuş, ´Bu devlet memurları öyle sahipsiz ki, 15 Temmuz´da, yani geçtiğimiz yıl hain bir kalkışma oldu. Bu hainler çatışmanın müsebbipleri ortadadır, bellidir. Bu hain kalkışma sonrası maalesef birçok memur yargısız infaza tabii tutuldu. Haksız yere cezaevlerine atılan, açığa alınan arkadaşlarımız oldu. İşinden aşından edilen insanlarımız oldu. Biz dedik ki yapmayın, eli silah alan haine hep beraber gereğini yapalım.?

DEVLETİN MALI YETİM MALIDIR

?Maliye´de çalışan bir hizmetlinin bir memurun eline silah mı aldı ki´ 657 burada duruyor, Anayasa burada duruyor. OHAL yasası Anayasanın 657´nin üstünde mi? Nerede görülmüş böyle bir şey? Niye hukuksuzluk yapıyorsunuz? Niye yargısız infaz yapıyorsunuz? Bugün 100 bin den fazla devlet memuru ihraç edilmiş, 25 bine yakını da hala yanlışlık yaptık diyerek geri gönderilmiş, pardon denilmiştir. 50 bine yakın memur ise şu anda açıktadır. Bizim derdimiz şu; bu devlete, millete kim kem gözle baktıysa, kim devletin memuru olup kaynakları FETÖ´ye, şuraya buraya peşkeş çektiyse, kim devletin memuru olup, terör örgütüne bulaştıysa kim memur olup birilerine haksız kazanç kazandırmışsa ya da kendisi devlet kaynaklarından hırsızlık yapmışsa boyu devrilsin, canı çıksın, canı cehenneme. Çünkü devletin malı yetim malıdır? dedi.

YENİ YÖNETİM OLUŞTU

Konuşmaların ardından  Türk Büro Sen Kırıkkale Şubesine başkan adayı olan ve listeye tek başına giren Sabri Turgut, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Yönetim ise şu isimlerden oluştu. Sabri Turgut, Şinasi Şaşmaz, Şeref Duruyürek, Ahmet Uğur Pamuk, Yüksel Tekeli, Kamil Altun, Şefik Turgut. Denetleme Kurulu ise şu isimlerden oluştu. Lütfi Toyran, Ziya Berkdemir, Erol Çelebi, Ramazan Mert, Ahmet Güvenir. Disiplin Kurulu ise, Selim Erdoğan, Rafet Yeğin, Allahverdi Çanga, İdris Gevrek, Mustafa Demirci oldu.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli