Anahtar Kelimeler: “Biz büyük bir aileyiz”

Biz büyük bir aileyiz”

 Biz büyük bir aileyiz”

Biz büyük bir aileyiz”

Birlikte iftar yapıldı

Kırıkkale Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit ailelerine ve gazilere iftar yemeği verildi. Yemekte konuşan Vali Ali Kolat şehit ve gazilere sahip çıkmanın vatana, bayrağa ve millete sahip çıkmakla eş değer olduğunu belirterek Sizin acınız bizim acımız, sizin evlatlarınız bizim evlatlarımız” ifadesini kullandı.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER KATILDI

Her Ramazan ayında Kırıkkale Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gazilere yönelik verilen geleneksel getiren iftar yemeği Diva Düğün salonunda düzenlendi. İftar programına; Vali Ali Kolat ve eşi  İlksen Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ve eşi Aysel Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve eşi Hilal Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Adalet Komisyonu Başkanı Uğur Köker, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yılmaz Acer, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Vali Yardımcıları ve eşleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, davetliler, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

HER ZAMAN SİZİN YANINIZDAYIZ

İftar öncesinde; Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, iftar programına katılan şehit aileleri ve gazilerin masalarını dolaşarak onlara hoş geldiniz dediler. Nokta Camii İmam Hatibi Yakup Öney tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti başlayan program, ilahi dinletisiyle devam etti. Daha sonra programın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir yaptı. Bozdemir , ilimizde şehit aileleri ve gazilerimiz adına yapılan faaliyetler ve sosyal projeler hakkında bilgiler verdi Bozdemir Bizlerde bu imkânı sizlere en iyi şekilde aktarmaya çalışıyoruz. Şunu bilmenizi isteriz ki; bizler her zaman sizin yanınızdayız. Sizlerin acınızı paylaşıyoruz, ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu güzel Ramazan akşamında, iftar ortamında sizlerle beraber olmak çok güzel. Geleneksel hale getirdiğimiz bu iftara katılmış olmanızdan dolayı hepinize tekrardan teşekkür ederim” ifadelerini kullandı

KAPIMIZI HER ZAMAN AÇIK

İftarda konuşan Vali Ali Kolat geleneksel hale gelen iftar yemeğinde yine bir arada olmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi. Vali Kolat konuşmasını devamında Biz bu akşam idarecisiyle, askeriyle, adliyesiyle, belediyesiyle, tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla ve tüm sivil toplum kuruluşlarıyla sizin yanınızdayız. Sizlere sahip çıkmak, bu vatana, bu bayrağa ve bu millete sahip çıkmaktır. O yüzden de sizin acınız bizim acımızdır, sizin çocuklarınız bizim çocuklarımızdır. Bu ülkeyi, bu toprağı vatan olarak bırakmak için, milletimizin huzur ve güvenliği için, bu bayrağı göklerde dalgalandırmak için çocuklarımız şehit oldular. Kendilerine Allah`tan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun.

İFTAR DUASI YAPILDI

Birlik ve beraberliğin sağlanması için, huzur ve güvenliği sağlanması için dün olduğu gibi bugün de Türk Milleti olarak hepimiz seferber olabiliriz. Şunu da belirtmeliyim, uzun zamandır şehit haberleri almıyoruz, bundan da büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ama bu milletin huzur ve güvenliği için de millet olarak her zaman hazır olduğumuzu da belirtmek istiyorum. Geleceğimiz açısında bu vatana sahip çıkmak kadar sizlere de sahip çıkmak bizim için son derece önemlidir. Biz; tüm kamu kurum ve kuruluşları olarak sizlerin yanındayız. Sizlere gönlümüzü ve kapımızı açmak bizim için önemli bir görev olmuştur ” ifadesini kullandı.Semazen gösterisinin sunulduğu iftar yemeği İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından iftar duası ile son buldu.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli