Anahtar Kelimeler: Bizi olumsuz etkileyecek

Bizi olumsuz etkileyecek!

Bizi olumsuz etkileyecek!

Bizi olumsuz etkileyecek!

Ambargo Kırıkkale´yi vuracak!

Alman silah üreticisi Heckler&Koch´un, Türkiye´ye silah satmama kararı aldığı yönündeki iddialar doğru çıkarsa TSK ciddi şekilde etkilenecek. Bundan en çok da Kırıkkale etkilenecek?

ALMAN MENŞEİLİ İMİŞ?!

Alman silah üreticisi Heckler&Koch´un, Türkiye´ye silah satmama kararı aldığı öne sürüldü. Bu iddianın doğrulanması halinde bundan Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK) ciddi şekilde etkilenmesi söz konusu olabilir. Alman firmasının lisansı altında üretilen G-3, MP-5 ile MG-3 ve değişik tür tabancalar, TSK´nın temel silah envanterinde ve çok önemli yere sahipler. Alman firmasının verdiği lisans ile Türkiye´de yapılan üretimin Heckler&Koch´un silah satmama kararından etkilenip etkilenmeyeceği merak konusu. Bu gelişme ile bir konu da ortaya çıktı, o da MKE´nin ürettiği silah ve tüfeklerin aslında Alman menşeili olduğu?

KIRIKKALE ETKİLENECEK

Türk yetkililer, lisanslı üretimle ilgili sözleşmenin Türkiye lehine çok önemli maddeler içerdiğini, aksi durumda Alman firmasının milyarlarca dolar tazminat ödemek zorunda kalacağını savundular. Söz konusu silahlar Kırıkkale´de MKE´de üretiliyor. Ancak Alman firmasının lisansını vermediği yeni modernize silahlar için satmama kararı uygulayabileceği belirtiliyor. Türkiye, piyadenin ana silahında dışa bağımlılıktan kurtulmak için NATO standartlarına uygun milli MPT 76 üretimine başlamıştı. İlk etapta MPT 76´ının 20 binini MKE, 30 binini ise özel sektör üretiyor. 50 bin MPT 76´ının aralık ayının ilk haftasında birliklere dağıtılması planlanıyor.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli