Bozdağ´dan Kırıkkale çıkarması

Bozdağ´dan Kırıkkale çıkarması

Bozdağ´dan Kırıkkale çıkarması

Konferans verdi, ilçeleri dolaştı

Referanduma destek istedi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, milletvekili seçilme yaşının 18´e düşürülmesine ilişkin, "18´ini dolduran bir genç 80´lik Deniz Baykal´ı milletvekili seçerken çoluk çocuk demiyoruz.

KIRIKKALE ZİYARETİ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Perşembe günü tüm gün Kırıkkale´de referandum çalışması yaptı. Bakan Bozdağ, üniversitede yeni anayasa ile ilgili konferans verdi, Keskin, Yahşihan, Bahşılı ve Karakeçili ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlara referandumu anlattı. Ziyaretlerinde ve konferansında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Bozdağ, yeni anayasanın neler getireceğini açıkladı.

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Adalet Bakanı  Bekir Bozdağ, milletvekili seçilme yaşının 18´e düşürülmesine ilişkin, "18´ini dolduran bir genç 80´lik  Deniz Baykal´ı milletvekili seçerken çoluk çocuk demiyoruz. Ama 80´lik Baykal, 18´ini dolduran bir gence oy vermeye gelince çoluk çocuğa mı bırakacağız oluyor." dedi. Bozdağ,  Kırıkkale´de sivil toplum kuruluşları tarafından bir düğün salonunda düzenlenen "Ülkenin geleceği, milletin iradesi için evet" konulu toplantıda yaptığı konuşmada,  Türkiye´nin 16 Nisan´da yapacağı halk oylamasının milletin ve devletin geleceği bakımından çok tarihi bir oylama olduğunu söyledi.

HÜKÜMET SİSTEMİ DEĞİŞECEK

Halk oylamasına yaklaştıkça Avrupa´nın da terör örgütlerinin ve bu ülkenin geleceğine dair hesabı olan çevrelerde nasıl bir telaş başladığını gözlemlediklerine dikkati çeken Bozdağ, şöyle konuştu:  "Bazı  Avrupa ülkelerinde televizyonlarda, gazetelerde Türkçe mesajlar veriyorlar ve vermeye devam ediyorlar. Biz  Avrupa´nın hükümet sistemini değiştirmek için mi sandığa gidiyoruz, yoksa  Türkiye´nin hükümet sistemini değiştirmek için mi sandığa gidiyoruz. Bizim vereceğimiz oylarla  Almanya´nın,  Hollanda´nın hükümet sistemi değil,  Türkiye´nin hükümet sistemi değişecek.

BUGÜN İSTİKRAR VAR

Öyleyse bunların telaşlanması böyle bir paniğe kapılması ve  Türkiye´de yaşanacak halk oylamasında alenen ve uluslararası hukuku çiğneyecek şekilde taraf olmalarının sebebi nedir. Bunun ana sebebi zayıf, istikrarsız  Türkiye arzusudur. Krizlerle, kaoslarla baş edemeyen  Türkiye arzusudur. Ekonomisi çökmüş bir  Türkiyearzusudur. Bugün  Türkiye´de bir istikrar var. Ama bu istikrar sisteme dayalı bir istikrar değil. Lidere dayalı bir istikrar var.  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan´ı  Kırıkkale ve Türk halkı sevdiği için bir istikrar var."

18 YAŞ AÇIKLAMASI

Bozdağ, kendisinin inanarak anayasa değişikliğini savunanlardan olduğunu belirterek, "Almanya´da beni konuşturmayanların,  Hollanda´da bakan arkadaşımın önüne Hollandalılar itleriyle beraber çıktıkları zaman işte o zaman anladık ki inandığımız bu iş Türk milleti ve devletinin bekası için bizim inandığımızdan daha da büyük bir iştir. Onun için daha çok çalışmalı ve bu işe daha büyük bir güç ve inançla sahip çıkmalıyız." diye konuştu. Milletvekili seçilme yaşının 18´e düşürülmesine ilişkin eleştirilere de cevap veren  Bakan Bozdağ, bugün  Almanya´da,  İspanya´da milletvekili seçilme yaşının 18´i doldurmuş olmanın yeterli olduğunu ifade etti.

DENİZ BAYKAL ELEŞTİRİSİ

Bozdağ,  Hollanda ve dünyanın 56 ülkesinde 18´ini dolduranların hem seçme hem de seçilme hakkına sahip olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:  "Peki  Almanya´nın gençleri bu hakka layık oluyor da Türk´ün genci neden layık olmasın. Sizler bu işi Almanlar kadar yapamaz mısınız? 18´ini dolduran gençlerimiz hayatın en önemli kararı olan evlenme kararını veriyor. Kanunlar bunu tanıyor. Bizde tanıyoruz. Askere alıyoruz, polis yapıyoruz. Terörle, teröristle mücadeleye gönderiyoruz. 24´ünde doktor, hakim, kaymakam ve öğretmen oluyorlar, çocukları, geleceğimizi, adaletimizi ve sağlığımızı ve güvenliğimizi bunlara emanet ediyoruz ve hiç kimse bunlara çoluk çocuk demiyor. Şehit ve gazi olurken, tankların altına yatarken çoluk, çocuk demiyoruz. 18´ini dolduran bir genç 80´lik  Deniz Baykal´ı milletvekili seçerken çoluk çocuk demiyoruz. Ama 80´lik Baykal 18´ini dolduran bir gence oy vermeye gelince çoluk çocuğa mı bırakacağız oluyor." Konuşmaların ardından  Bakan Bozdağ ve partililer hatıra fotoğrafı çektirdi.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli