Anahtar Kelimeler: belge önemli

?Bu belge çok önemli?

?Bu belge çok önemli?

?Bu belge çok önemli?

?Sokakta 100 TL´ye satılmıyor!?

Kırıkkale TSO ve MEYBEM işbirliği ile gerçekleşen ?Mesleki Yeterlilik Belgesi? sınavlarına katılan katılımcılara belgeleri düzenlenen törenle teslim edildi. Törende önemli bir ayrıntıya dikkat çeken TSO Başkanı Ahmet Varlı ?Elinde sahte belgelerle gezenlerin olduğunu işitiyoruz. Şu bilinmelidir ki Kırıkkale´de bu belgeyi vermeye yetkili tek kurum TSO´dur. Bu belgeler sokakta 100 TL´ye satılan bir belge değil. Buna kimse aldanmasın? diye konuştu.

BİLDİĞİNİZ İŞİ BELGELENDİRDİNİZ

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen MEYBEM A.Ş tarafından ?Mesleki Yeterlilik Belgesi? sınavları Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda sertifika töreni düzenlendi. Sertifikalar katılımcılara Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, Meclis Başkanı Ömer Akçelik ve diğer yetkililerin katıldığı törenle dağıtıldı. Sertifika alan kursiyerleri tebrik eden Vali Haktankaçmaz ?Bizim geleneğimizde bir alaylılar vardı birde mektepliler var. Şimdi eğitim dönemi başladı. Sizler bu işi zaten biliyorsunuz, şimdi sadece bu işi belgelendiriyorsunuz. Bu belge sizin önünüzü açacaktır. Bu belge ile işi tam anlamıyla bilen ve bilmeyen ortaya çıkacak? ifadesini kullandı.

SADECE TSO VERİYOR

Sertifika töreninin açılışında konuşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı ?Mesleki Yeterlilik Belgesine hak kazanmış işçilerimizin sertifikalarını bugün teslim ediyoruz. 21 Haziran 2016 tarihinden bu yana İnşaat-Metal ve Makine sektörlerinin bazı alt dallarına MEYBEM aracılığı ile sınav hizmeti sunarak işçilerimizin yetkinliklerini belgelendirdik ve meslek dallarını, alt kırılımlarını genişleterek bu hizmeti sürdürmeye devam ediyoruz. Mesleki Yeterlilik Belgesi Hizmetini Kırıkkale´de sunan tek kurum olmanın da onurunu duyuyoruz. Bazı arkadaşlarımızın ifadesine göre elinde belge olduğunu iddia edenler varmış. Şunu belirtmekte yarar görüyorum Mesleki Yeterlilik Belgesi öyle dışarıda 100 TL karşılığı satılan bir belge değil. Bu belgeyi Kırıkkale´de veren tek kurum TSO´dur. TSO´nun dışında verilen belgelere itibar etmeyin. Çünkü mağdur olursunuz. Mağdur duruma düşmemek için bu konuda herkesin bilgi sahibi olması gerekir? sözlerine yer verdi.

187 KİŞİ SERTİFİKA ALDI

TSO Başkanı Varlı ?Bugüne kadar tüm sektörlerde 187 işçiye bu hizmeti sunduk. Bu sayıyı artırmayı, işi bilen yetkinlik sahibi ustalarla kaliteli iş yapmanın vizyonunu tüm Kırıkkale de görmeyi de, en önemli hedeflerimiz arasında sayıyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir. Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişilerin çalıştırılması halinde kişi başına aylık 500 TL para cezası uygulanmaya başlanacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 42 meslekte, sınav ücretleri İşsizlik Sigortası Fonundan sağlanıyor? ifadesini kullandı.

SINAV İÇİN BAŞVURU YAPIN

Varlı, ?Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin kurmuş olduğu MEYBEM (Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi) ´in hizmetini sunmaktadır. Adaylar başvuru evraklarını Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasından temin etmektedir.Başvuran yeterli kişi sayısı (her meslekte en az 5 kişi) elde edildiğinde evraklar MEYBEM´e iletilmekte. MEYBEM tarafından hazırlanmış sorularla birlikte görevlendirilen değerlendiriciler .Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasına gelip kamera kaydı altında yazılı ve mülakat sınavı yapmaktadır.Uygulama sınavı ise Firma sahipleri belgesiz çalışan işçiler için başvuru yapmışlar ise firma alanında ya da Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası´nın tahsis ettiği alanlarda yapılmaktadır.  Valilik oluru ile, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası aracılığında Kırıkkale Anadolu Endüstri Meslek Lisesi ve MEYBEM arasında 09/01/2017 tarihinde imzalanan protokolde İnşaat ve Metal Sektörüne ait sınavların uygulama bölümü Okul bünyesinde yapılması karan alınmıştır. MYK kurulu tarafından incelenen sınav dokümanları neticesinde, sınavlarda başarılı olan adaylara İşsizlik Sigorta Fonundan ücret iadesi yapılmaktadır. Başarısız olan adayların aynı yılda 2 kez ücretsiz sınava girme hakları mevcuttur? dedi. 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı