Anahtar Kelimeler: kahramanlık destanıdır

?Bu bir kahramanlık destanıdır?

?Bu bir kahramanlık destanıdır?

?Bu bir kahramanlık destanıdır?

Zaferin 102. yıl dönümüne kutlama

Çanakkale Zaferi´nin 102. Yıl dönümü münasebetiyle kutlama yapılırken, şehitler için de anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

KUTLAMA YAPILDI

Bir kahramanlık destanı olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102´nci Yıldönümü dolayısıyla Kırıkkale´de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Cumhuriyet meydanında başlayan törenler şehitlik ziyaretiyle devam etti. Şehitlikte anı defterini imzalayan Vali Haktankaçmaz ?Ecdadımız nasıl ki; Malazgirt´te ve Çanakkale´de destan yazdıysa, 15 Temmuz Gecesi de kahramanca destan yazmıştır. Bizler bir ve beraber oldukça, kardeş oldukça hiçbir güç bizi engelleyemeyecektir? ifadelerine yer verdi.

ŞEHİTLİK ZİYARETİ

Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanındaki Atatürk Anıtına Çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Garnizon Komutanlığında görevli Bkm.Üsteğmen Celal Burak Kağızmanlı burada yaptığı konuşmada; Çanakkale Zaferinin, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri başarabileceğinin kanıtı olduğunu kaydetti. Meydandaki törenin sona ermesinin ardından Vali Dr.M.İlker Haktankaçmaz, Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Garnizon Komutanı Tuğg. Selami Öztürk, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, askeri erkan, İl Müdürleri, Şehit aileleri ve Gaziler şehitliği ziyaret etti.

VATANIN BEKASI İÇİN

Askerler tarafından yapılan saygı atışının ardından dua okundu. Daha sonra Vali Haktankaçmaz, Şehitlik Defterini imzaladı. Vali Haktankaçmaz anı defterine ? Bugün burada, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi´nin 102´nci Yıldönümü nedeniyle aziz şehitlerimizin huzurundayız. Vatanın ve milletin bekası için gözünü kırpmadan kahramanca mücadele vererek bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve onların bizlere emaneti şehit aileleri ile kahraman gazilerimiz onur ve gurur kaynağımızdır. Ecdadımız nasıl ki; Malazgirt´te ve Çanakkale´de destan yazdıysa, 15 Temmuz Gecesi de kahramanca destan yazmıştır. Bizler bir ve beraber oldukça, kardeş oldukça hiçbir güç bizi engelleyemeyecektir. 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla, bu toprakları bizlere kutsal kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları, tüm aziz şehitlerimiz ve vefat eden gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz? ifadelerine yer verdi.

HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAĞIZ

Şehitlik ziyaretinin sona ermesinin ardından Vali Haktankaçmaz, Şehit Aileleri onuruna Polis evinde verilen öğle yemeğinde şehit aileleri ile bir araya geldi. Açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Hatice Uğurlu´nun yaptığı yemekte bir konuşma yapan Milletvekili Ramazan Can ?Bu coğrafya da huzurlu bir şekilde yaşıyor, çocuklarımız, torunlarımız rahat görüyorsa bu şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Bugün gururlu ve aynı zamanda duygusal bir gün. 1915´de yedi düvel Türkiye´nin üzerine yürümüş, ancak millet tek vücut olarak bedenlerini siper etmiş ve tarihte destanlaşmıştır. Bütün şehitlerimizin emanetleri başımız üstünedir. Şehitlerimizin hatıralarına her zaman sahip çıkacağız? diye konuştu.

ŞEHİT AİLELERİ İLE BULUŞTULAR

Türk milletinin, asırlardır İslam´ın kılıcı olmuş bir millet olduğunun altını çizen Vali Haktankaçmaz, bu milletin gittiği her yere adalet ve zenginlik götürdüğünü ifade etti. Bu milletin fertleri arasında vatanı ve milleti uğruna, gözünü kırpmadan seve seve canını feda edecek sayısız kahramanlar olduğunu ifade eden Vali Haktankaçmaz, bu millete düşmanlık besleyenlerin hesaplarını ona göre yapmaları gerektiğini vurguladı. Yemek programının ardından İl Kültür Merkezinde, Çanakkale Şehitleri için hazırlanan Tiyatro gösterisi yapıldı.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli