Anahtar Kelimeler: işte üçkağıt

Bu işte bir üçkağıt var!

Bu işte bir üçkağıt var!

Bu işte bir üçkağıt var!

 

Suriyeli mi dolandırıyor,

bizimkiler mi...?

Kırıkkale´de son gülerde öyle bir skandaldan bahsediliyor ki, iddialara göre içinde devlet memuru var, Suriyeli var, eczane var...

SKANDAL BİR OLAY

Kırıkkale´de iddialara göre ya Suriyeliler devleti dolandırıyor veya bizimkiler Suriyelileri kullanarak devleti dolandırıyor. Olay iddia şu: ?Suriyeliler, devletin maliyeti kesinlikle karşılamadığı ilaçları temin edebiliyorlar. Bunun için eczaneler ve devletin birimleri bir şekilde kapalı olan kapıyı açıyor ve bunlara ilaç maliyetini temin ediyorlar...?

TÜRKLER BİLE ALAMIYOR!

Yine iddialara göre bu olay artık sıklıkla yaşanmaya başlanıyor. Hastanelere gelen Suriyeliler, bazı hastalıklarda devletin maliyetini Suriyeli değil, Türklere bile karşılamadığı, ancak dışarıdan satın alınabilecek ilaçların parasını devletten alabiliyorlar. Hekime ilacı yazdıran Suriyeliler, daha sonra eczaneye gidiyorlar. Bazı eczanelerin devletin ilgili birimleri ile temasa geçerek parasının ödenmesi mümkün olmayan ilaçların parasını alabiliyor. Hem de ilacın adıyla birlikte. Yani başka bir şekilde ödeme temin edilmiyor, ilaç adına ödeme yapılıyor.

VALİLİK DİKKATE ALMALI

Oysa bazı ilaçlarda devlet Türklere bile ödeme yapmıyor. Suriyelilerin maliyeti Türklere bile karşılanmayan ilaçları nasıl ve ne şekilde, hangi yöntemlerle, hangi aracıları kullanarak temin ettikleri merak konusu. Kırıkkale Valiliği´nin bu konuda derhal bir çalışma başlatması öneriliyor. Bunun dolandırıcılık olduğu bildirilirken, bu işlem için kimlerin kullanıldığının araştırılması isteniyor. Bu konuda devletin gerekli birimlerinin bilgilendirilmesi için bu işlemi gerçekleştirenlerin isimlerinin bile verilebileceği, bunun kayıtlı olduğu ifade ediliyor. Dolandırıcılığın daha da büyümemesi için bir an önce bu konuda çalışma yapılması isteniyor.

 

 



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli