Anahtar Kelimeler: meşale sönmeyecek

Bu meşale sönmeyecek

Bu meşale sönmeyecek

Bu meşale sönmeyecek

19 Mayıs böyle kutlandı

Kırıkkale´de 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen büyük bayrak yürüyüşüne yüzlerce kişi katıldı. Öğrenciler ve askerler yürüyüşte hep bir ağızdan ?Ne Mutlu Türküm Diyene, Mustafa Kemal´in askerleriyiz, Şehitler ölmez vatan bölünmez´ sesleriyle caddeyi adeta inletti.

KUTLAMA YAPILDI

Kırıkkale´de 19 Mayıs Atatürk´ü anma ve Gençlik Spor Bayramı düzenlenen muhteşem törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı´ndan başlayan bayrak yürüyüşüne katılan il protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar cadde ve sokakları ?Ne Mutlu Türküm diyene´ diyerek inletti. Ankara Caddesi´nden inen öğrenciler dev Türk bayrağıyla yürürken, cadde ve sokaklarda ki esnaflar ve vatandaşlar kortej yürüyüşüne katılanlara alkışlarla destek verdi.  Bazı vatandaşlar, Türk Bayrağının üzerine şehitlerin anısına karanfil atarak, kortej yürüyüşüne katılan askerlere destek verdi.  7´den 70´e birçok kişi Cumhuriyet Meydanı´nda ellerinde Türk bayraklarıyla 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını doyasıya kutladı.

BİR KAHRAMANLIK ÖRNEĞİ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 19 Mayıs 1919´da Samsun´a çıkışının, milletin varlığını güçlendiren, umutları canlandıran ve İstiklal Mücadelesini fiilen başlatan bir adım olduğunu söyledi. Bu yönüyle 19 Mayıs´ın, milletin bağımsızlık inancından, vatan sevgisinden, hür ve müstakil yaşama kararlılığından güç alınarak zulme, emperyalist güçlere karşı verilen bir mücadele olduğunu ifade eden Ünlü, güçlü bir Türkiye´nin adımlarının o dönemlerde atıldığını ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini kaydetti.

MİLLİ MÜCADELENİN RUHU

Ünlü konuşmasının devamında, ?Atatürk´ün 1919 Mayıs´ının 19´uncu günü Samsun´a ayak bastığı tarih; Millî Mücadelenin fiilen başladığı, bir milletin kendi kaderine hâkim olarak, kendi geleceğini tayin etme gücünü elinde bulundurmasının ifadesidir. Milletimizin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde, tarih sahnesinde yeniden şaha kalkışının tarihidir 19 Mayıs 1919. Yurdumuzun birçok bölgesinin işgal edilip, ordularımızın dağıtıldığı böyle bir zamanda, Büyük Atatürk´ün önderliğinde, yaşlı, genç, kadın, erkek demeden, milletin tüm fertlerinin katılımı ile başarıya ulaştırılan Kurtuluş Savaşı sonucunda, dağılan bir cihan imparatorluğunun küllerinden, halkın iradesine dayanan, modern milli bir devlet, laik bir cumhuriyet doğmuştur.?

VATAN VE HAKİKAT AŞKI

?Atatürk Türk Gençliğine sonsuz güveniyor ve bunu şu sözleriyle dile getiriyordu: ?Her şeye rağmen muhakkak bir ışığa doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletimin hakkındaki sonsuz sevgim değil, bugünün karanlıkları, ahlâksızlıkları, şarlatanlıkları içinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla ışık serpmeye ve aramaya çalışan bir gençlik görmemdir. Büyük Önder, Türkiye Cumhuriyeti´ni bu derece güvendiği Türk Gençliğine hiç tereddüt etmeden emânet ettiğini "Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri (Türkiye Cumhuriyeti´ni) ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak." sözleriyle ifade ediyordu.?

YENİ TÜRKİYE´NİN GENÇ EVLATLARI!

?Gençlik öyle bir değer, öğle bir nimettir ki; kazanılan her zaferin, gerçekleştirilen her başarının kalıcılığı, geliştirilerek yüceltilmesi ancak sizlerin sayesinde mümkün olacaktır. "Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır" sözleriyle gençliğin önemini vurgulayan Büyük Önder Atatürk, Türk Gençliğine hedefini ve sonsuz güvenini ise şöyle belirtmiştir. "Sizler, yani yeni Türkiye´nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir.?

RAHMET VE SAYGIYLA ANIYORUM

?Atatürk´ün "Ben sporcunun, zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim" ilkesi doğrultusunda, Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, çağdaş, bilim ve teknikte çağa uyan, dürüst, çalışkan, disiplinli, hoşgörülü, demokrasi sevgisi taşıyan; gelişime ve değişime açık, kendi kendini geliştirebilen, yarının güçlü ve büyük Türkiye´ sinin fertleri olacaksınız. Özgürlüğün ve bağımsızlığın adı olan, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum? ifadelerinde bulundu. Kutlamalar şiirlerin ve Gençlik marşının okunması ile devam etti.

 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false