Anahtar Kelimeler: nasıl karar

Bu nasıl bir karar?

Bu nasıl bir karar?

Bu nasıl bir karar?

Kamuoyunda büyük tepki!

 

 

 

 

Kırıkkale Anadolu Lisesine, Iğdır´dan Dilucu Sınır Kapısı´na giderken Hasanhan Köyü yakınlarında, PKK´lı teröristlerin yola önceden döşedikleri yaklaşık bir ton bombayı uzaktan kumanda ile patlatmasıyla şehit olan Şehit Polis Memuru Kırıkkaleli Nebi Gündoğan´ın ismi verilmişti. Kırıkkale´de bir avukatın idari mahkemeye açtığı dava sonucunda okulun isminin yeniden Kırıkkale Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesine karar verildiği ileri sürüldü.

 

 

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURDU

Kırıkkale Barosu Avukatlarından Uğur Yaşar Uygun´un bir süre önce ismi Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi olarak değiştirilen eski Kırıkkale Anadolu Lisesinin isminin eski ismini alması için Kırıkkale İdari Mahkemesine yaptığı söylenen itiraz sonuçlandı. İddiaya göre avukatın yaptığı itirazı değerlendire mahkeme yürütmeyi durdurarak okulun isminden şehit Gündoğan´ın isminin çıkartılarak, Kırıkkale Anadolu Lisesi olarak devam etmesine karar verdi. Gelişme nüfusuna göre Türkiye´de en fazla şehit veren illerin başında gelen Kırıkkale´de tepkiyle karşılanırken ?Şehit değerleri ayaklar altına alındı? yorumlarına neden oldu.

 

ŞEHİTLER KUTSALIMIZDIR

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kırıkkale Barosu Yönetimi ?Uğur Yaşar Uygun, Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi´nin adının Kırıkkale Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesi için Kırıkkale İdare Mahkemesi´ne başvurmuş ve talebi doğrultusunda karar çıkmış işbu karar tüm kamuoyunu olduğu gibi Baromuz Yönetimini ve tüm Baro mensuplarımızı son derece bir üzüntüye gark etmiştir. Şehitlerimizin kutsalımız olduğu hususu izahtan varestedir. Şehitlerimiz malumları olduğu üzere Milletimizin iftihar ve gurur kaynağıdır. Tek kelimeyle kutsalımızdır. Bu nedenlerle bu menfur hareketi kınadığımızı kamuoyuna arz ederiz? ifadelerine yer verdi.

 

AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Bu gelişme şehirde büyük yankı uyandırmışa benziyor. Sosyal medya hesaplarından bir çok kişi bu durumu paylaşırken isim değişikliğine tepkilerini dile getiriyorlar. Kırıkkale Barosu tarafından yapılan açıklama ile olayın vehameti de ortaya çıkmış oldu. Baro Başkanı Çakır hadiseyi kınadığını bildirdi. Şimdi kamuoyundan da büyük tepki çeken olay konusunda neler yaşanacağı merak konusu. Adı geçen avukatın da konuyla ilgili açıklaması bekleniyor. Avukatın neden böyle bir girişimde bulunduğu merak konusu. Yapacağı açıklama ile durumu nasıl izah edeceği merak ediliyor. Kamuoyu bu konuda bir açıklama bekliyor.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false