Anahtar Kelimeler: Buğdayın fiyatı

Buğdayın ton fiyatı 940 TL

Buğdayın ton fiyatı 940 TL

Buğdayın ton fiyatı 940 TL

Rakam belli oldu

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik´in buğday alım fiyatının ton başına 940 lira olarak belirlendiğini dile getirdi.

REKOLTE SEVİYESİ YÜKSEK

İç Anadolu Bölgesi´nde olduğu gibi Kırıkkale´de de başlayan hububat hasadı yüzleri güldürüyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, rekolte seviyesinin yüksek olduğunu dile getirdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik´in Anadolu ekmeklik kırmızı sert buğdayın alım fiyatı, ton başına 940 lira olarak belirlendiğini ifade etti.

ÜRETİM VE KALİTE ARTTI

Öztürk, ?2017 yılı için Anadolu ekmeklik kırmızı sert buğdayın alım fiyatı, ton başına 940 lira olarak belirlenmiştir. Açıklanan fiyatlara, kaliteye göre yüzde 5´e kadar da ilave artış uygulanacaktır." dedi. Öztürk, geçen yıla göre bereketli bir yıl yaşandığını söyledi. Hububat üretimi için iki güzel gelişmenin yaşandığına işaret eden Öztürk, üretimin ve kalitenin arttığını dile getirdi.

ALIMLARA BAŞLANDI

Öztürk, geçen yıla göre hububatta yüzde 4,5´lik artışla toplamda 37 milyon ton hububat üretimi beklediklerini belirterek, "Bu yıl kalitede yüzde 10´luk bir artış olduğunu belirtmek istiyorum. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) mayısta başlayan hasat dönemiyle beraber 6 Haziran´dan itibaren üreticilere depolama ve finansman sağlamak amacıyla emanet ürün alımlarına başladı." diye konuştu. 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false