Bugünkü gücümüzü şehitlerimize borçluyuz

Bugünkü gücümüzü şehitlerimize borçluyuz

Bugünkü gücümüzü şehitlerimize borçluyuz

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, bugün Türkiye´de huzurlu bir ortamın olmasının şehitlere borçlu olduğunu belirterek, şehitlerin bu ülkenin birlik ve bütünlüğüne çok önemli katkıları olduğunu söyledi.

ZİYARETTE BULUNDULAR

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanı Rıfat Öcal ve beraberindeki Şehit Aileleri ve Gaziler, Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz´a nezaket ziyaretinde bulundu.  Kabulden dolayı Vali Haktankaçmaz´a teşekkür eden Dernek Başkanı Öcal, Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi sundu. Haktankaçmaz, bugün Türkiye´de huzurlu bir ortamın olmasının şehitlere borçlu olduğunu belirterek, şehitlerin bu ülkenin birlik ve bütünlüğüne çok önemli katkıları olduğunu söyledi.

BAYRAK VE VATAN AŞKI

Bu kutsal ülkenin bağımsızlığı için canlarını veren şehitlerin, bayrak ve vatan aşkı ile çatışmalarda veya hain pusularda uzuvlarını kaybeden gazilerin büyük bir saygıyı hak ettiğini belirten Haktankaçmaz, ülkenin her yerinde huzurlu ve mutlu bir hayatın onlar sayesinde olduğunu bildirdi.  Şehitlerin geride bıraktıkları anneleri, eşleri ve çocuklarına devletin sahip çıktığını ve her vatandaşın şehit ailelerinin bir oğlu gibi olduğunu belirten Haktankaçmaz, ülke genelinde milli birlik ve beraberliğin üst düzeyde olduğunu ve bunun yıllar boyu devam edeceğine inandığını ifade etti.

ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

Ülkenin bugünkü varlığını şehit ve gazilere borçlu olduğunu dile getiren Vali Haktankaçmaz, "Bizler eğer bugün bu bayrak altında, bu kutsal vatan toprağında istediğimiz her şeyi  yapabiliyorsak dinimizi yaşayabiliyorsak çoluk çocuğumuzu evlatlarımızı arzu ettiğimiz şekilde geleneklerimize göre örf ve adetlerimize göre yetiştirebiliyorsak bunda başta kahraman şehitlerimizin ve tabii bugün anneleri, babaları olarak, eşleri ve çocukları olarak aramızda bulunan sizlerin yaptığı en büyük fedakârlık, evlatlarınızı feda ederek şehit kardeşlerimizi, kahramanlarımızı feda ederek sizler bize bugünleri yaşatıyorsunuz.?

15 TEMMUZ DESTANI

?Gazilerimiz, en kıymetli uzuvlarını bizler için feda ettiler ve bizler onların sayesinde bir aradayız. Sizlere dua ediyoruz, bütün vesileleri kullanarak sizlere dua ediyoruz. Bugün aramızda Kırıkkaleli olup Ankara´da ve çeşitli illerde ikamet eden ve 15 Temmuz´da şehit olan Kırıkkaleli kardeşlerimizin yakınlarından bir grup arkadaşımız ve gazilerimiz, o gece çeşitli şekillerde yaralanan, uzuvlarını kaybeden kardeşlerimiz de bu ülke için önemli şeyler yaptı? dedi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı