?Büyük Türkiye´nin ateşini el ele yakacağız?

?Büyük Türkiye´nin ateşini el ele yakacağız?

?Büyük Türkiye´nin ateşini el ele yakacağız?

Ensar Vakfı programına katıldı

Ensar Vakfı Şubesi tarafından düzenlenen ?Düşünce Dünyamızın Mimarlarını Tanıyoruz´ projesinin açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, törende projenin önemine değinerek, ?Büyük Türkiye hareketinin diriliş ateşini el ele, gönül gönüle vererek hep birlikte yakacağız? dedi.

TECRÜBE AŞILIYORUZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından başlayan programda ilk olarak imam Kamil Laçin tarafından Kur´anı-ı Kerim tilaveti yapıldı. Daha sonra günün anlamını belirtmek üzere Ensar Vakfı Şube Başkanı Kadir Başer konuşma yaptı. Proje kapsamında açıklamalarda bulunan Başer, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Nurettin Topçu, Erdem Bayazıt, Nuri Pakdil, Cahit Zarifoğlu, Mehmet Akif Ersoy, Hayrettin Karaman gibi isimlerin yaptığı çalışmalar hakkında gençlere çeşitli bilgi verileceğini söyledi.

YARDIMCI OLMAK

Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez sözünü hayata geçirmek için çalıştıklarını dile getiren Başer, ?Geçmiş ile gelecek arasında köprü kurarak, yeni yetişen gençliğimizin düşünce dünyamızın mimarlarıyla tanışmalarını, onların fikir ve düşüncelerini kavramalarına yardımcı olmaktır. Birinci önceliğimiz de gençlerimizin yabancı düşünür ve fikir adamlarının tesirinde kalmadan kendi fikir ve düşüncelerini kendi geçmişlerinden öğrenerek temellendirmelerine yardımcı olmaktır. Bu sayede yeni fikir ve düşünürlerimizin yeşermesine katkıda bulunmuş olacağız? şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Başer´in konuşmasının ardından proje koordinatörü Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Adem Yıldırım, Necip Fazıl Kısakürek´in hayatı hakkında çeşitli bilgi verdi. Son olarak törene onur konuğu olarak katılan Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş konuştu. Projenin yapımında emeği geçenleri tebrik eden Kurtulmuş, ?İnşallah bundan sonraki süreçlerde de değerli şahsiyetleri Kırıkkaleli gençlerle buluşturacaksınız? ifadesinde bulundu.

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Nurettin Topçu, Erdem Bayazıt, Nuri Pakdil, Cahit Zarifoğlu, Mehmet Akif Ersoy, Hayrettin Karaman gibi kişilerin ülke adına önemli işlere imza attığına dikkat çeken Kurtulmuş, ?Bizler bu gibi değerli şahsiyetlerin ortaya koyduğu fikirlerine gereken saygıyı göstererek, onların bu eserlerini daha da ileriye taşıma gayreti göstermeliyiz. Ensar Vakfı´nın tamda bu noktada yapmış olduğu bu proje geleceğe yönelik önemli bir çalışma olacaktır? dedi.

FAZLA DİKİŞ TUTAMIYOR

Kurtulmuş konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ?Bir asır evvel doğuyu kötü bir yer olarak görerek, orayı yeniden dizayn etmek isteyenlerin siyasi hırsları, bir takım iktidarların üzerinden bizler hallaç pamuğu gibi dağıttık. Osmanlı´nın Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulmadan önceki genişliği 4 buçuk milyon m2 kare idi. 20 yılda 4 buçuk milyon m2 kare topraklarımızı kaybettik. Balkanlarda altı asır boyunca barış içinde yaşamış, balkanları yirmi yılda darmadağınık ettiler. İnsanların arasına fitne ve fesat koyarak onların huzursuz olması için çalıştılar. İnsanları birbirleriyle savaşır hale getirdiler. Altı asır boyunca Osmanlı adaleti üzerinde yaşamış olan balkanlar, halen dikiş tutamıyor. Osmanlı adaleti içerisinde yaşamış olan geniş Ortadoğu coğrafyası daha fazla dikiş tutamıyor ve dağılmanın eşiğine doğru gidiyor? dedi.

KATILIM YÜKSEK OLDU

İlimizde faaliyet gösteren Ensar Vakfı Şubesi tarafından hazırlanan ve Gençlik ve Spor Bakanlığınca kabul edilen ?Düşünce Dünyamızın Mimarlarını Tanıyoruz´ projesi kapsamında eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu tarafından Necip Fazıl Kısakürek´in tanıtılacağı konferanslar serisinin ilki, dün Nur Camii Külliyesi Konferans Salonunda düzenlen törenle açıldı. Törene Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş´un yanı sıra; Vali Ali Kolat, Milletvekilleri Mehmet Demir Abdullah Öztürk, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileriyle çok sayıda davetli katıldı.

 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false