Buzağı kayıplarına dikkat çekildi

Buzağı kayıplarına dikkat çekildi

Buzağı kayıplarına dikkat çekildi

Sempozyum sona erdi

Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Üniversitesi ve KOP İdaresi Başkanlığınca ortaklaşa düzenlenen ?Buzağı Kayıpları Sempozyumu? tamamlandı. 2 gün süren sempozyumun son gün oturumuna katılan Kırıkkale Valisi Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, ?Buzağı kayıpları ülkemiz açısından önemli bir konu. Bölge olarak bu konuya dikkat çektik? ifadesini kullandı.

SEMPOZYUM DÜZENLENDİ

Türkiye´nin önemli problemleri arasında yer alan buzağı kayıpları Kırıkkale´de düzenlenen Buzağı Kayıpları Sempozyumu ile dikkat çekildi. 2 gün süren sempozyumun açılışına katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba sempozyumu düzenleyenleri tebrik etmişti. Sempozyumun ikinci gün oturumuna Veterinerlik Fakültesinde devam eden ve Ankara Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ile Aksaray Üniversitesi´nden akademisyenlerin katıldığı sempozyuma, Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencileri de iştirak etti. Sempozyumun son gün oturumuna katılan Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz ?Sayın Bakanımızın katılımlarıyla sempozyumun açılışını yaptık. Sayın Bakanımız buradan çıkacak sonuçları çok önemsiyor. Özellikle bu konuya ilk defa Kırıkkale bölgesi olarak, KOP Bölgesi olarak, Kırıkkale Üniversitesi olarak biz dikkat çekmiş olduk. O bakımdan da bu sempozyumun ayrı bir yeri var? ifadesini kullandı.

SONUÇLAR DEĞERLENDİRİLECEK

Bu sempozyumun en temel ve en değerli kısmının uygulayıcıların, bu işin teorisini yapan akademisyenlerin ve bakanlık bürokrasisinin bir araya gelmiş olması olduğunu bir kez daha vurgulayan Vali Haktankaçmaz, ?Buradan çıkacak sonuçlar tabiki daha sonra bir araya getirilerek, yine uygulayıcıların istifadesine sunulacak. Değerli fikirlerini bizlerle paylaşan çok kıymetli akademisyenlerimize, hocalarımıza ve bakanlık bürokratlarına çok teşekkür ediyorum. İnşallah burada ifade ettikleri görüşler Türkiye´nin tarım ve hayvancılık politikasının belirlenmesinde çok kıymetli bir yere sahip olacaktır? dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli