Çakıcı cezaevinden açıklama yaptı!

Çakıcı cezaevinden açıklama yaptı!

Çakıcı cezaevinden açıklama yaptı!

Sağlık sorunlarına

duyarsız kalınmasını

eleştirdi ve uyarı yaptı!

 

Tutanaklar yayınlandı

Bolu F Tipi Cezaevinde kalmakta olan ünlü kabadayı Alattin Çakıcı, rahatsızlığına duyarsız kalmakta ısrar edenlere yönelik açıklamada bulundu ve cezaevlerinde kalanların en temel haklarından birinin hukuki olarak sağlıktan yararlanmak olduğuna dikkat çekti.

ÇAKICI AÇIKLAMA YAPTI

Alattin Çakıcı, ?Sayın kamuoyuna saygılarımla? diye başlayan mektubunda şunları söyledi: ?Yatmış olduğum cezaevindeki hastalıklarıma duyarsız olan 2. müdüre nöbetçi olmasına rağmen, bu devleti yönetenlerin Allah kalplerini mühürlemiş mi? Kulakları duymuyor mu? Dileri bağlanmış mı? Medyada, toplantılarda kalpleri hariç, dilleri çözülüyor. Bir de eşitlik, sağlık sorunu devlet tarafından güvence altına alınmış diye konuşuyorlar. Temel hak (beslenme, sağlık-koruma, geniş kavramlı-yaşam hakkı) bu üç kavramın odak noktası sağlıktır. Meydanlarda konuşan, TV´lerde 80 milyona hitap edenler, bu üç temel hakka özen göstermeyenler ülkeye nasıl bir gerçek demokratik sistem getirecekler. Kamuoyuna saygıyla arz ederim.?

TUTANAKLAR YAYINLANDI

Çakıcı, mektubunun sonuna bir de ilave yaparak şunları söyledi: ?Hastalıklarıma tutarsız kalan yetkilileri oto kontrolle kontrol edemeyenler hangi yüz ve vicdanla Allah kelamını ağzına alırlar ve devleti hangi demokratik sistemle yönetecekler? Söze gelince yumuşak başlıyız ama uysal koyun değiliz diyorlar? Saygılarımla? Çakıcı bu açıklamaları yaparken Avukatı Can Sevinç´de hastalandığı zamanlarda tutulan tutanakları kamuoyu ile paylaştı. Tutanaklarda Çakıcı´nın rahatsızlandığı saatlerde neler yaşandığı tek tek kayıt altına alındı. Tutanaklara bakıldığında Çakıcı´nın rahatsızlandığı dönemlerde büyük sıkıntılar yaşadığı ve kendisine tedavisi konusunda güçlük çıkarıldığı gözleniyor.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli