?Çakıcı hakkında yalan haber yaptığı için korkutmak istedim?

?Çakıcı hakkında yalan haber  yaptığı için korkutmak istedim?

?Çakıcı hakkında yalan haber yaptığı için korkutmak istedim?

 

 

?Amacım yaralamak değildi!?

Gazeteci Can Dündar´a İstanbul Adalet Sarayı önünde silahlı saldırıda bulunan ve 10 Mayıs´ta tutuklanan Murat Şahin tahliye edildi. Şahin, tahliyesinin ardından flaş açıklamalarda bulundu.

ŞAHİN NELER SÖYLEDİ?

Can Dündar ´a İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde ateş eden Murat Şahin, Avukatıyla beraber, tahliye edildiği gün yaptığı basın açıklamasında bulundu. Açıklamasında dikkat çekici ifadeler kullanan Şahin, "Can Dündar´ı çok sevdiğim Alaattin Çakıcı hakkında yalan haber yaptığı için ve vatan haini olduğu için gözdağı vererek korkutmak istedim. Amacım yaralamak değildi? dedi. Murat Şahin 10 Mayıs´ta silahlı saldırı olayının ardından yakalanmış ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi´nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Murat Şahin getirilirken, Can Dündar ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada söz alan tutuklu sanık Şahin´in avukatı, yürürlüğe giren infaz yasası dikkate alındığında müvekkilinin tutuklu kalması haline mağduriyete sebep olacağını söyledi. Alınan beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Murat Şahin´in üzerine atılı suçun niteliği, delillerin büyük kısmının toplanmış olması ve tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak tahliye edilmesine karar verdi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false