Anahtar Kelimeler: Çakıcı mahkemeye çıktı

Çakıcı mahkemeye çıktı!

Çakıcı mahkemeye çıktı!

Çakıcı mahkemeye çıktı!

?Ben sadece Allah´a kulluk ederim?

?Yalakalık için konuşmam!?

BOLU F Tipi Cezaevi´nde yatan Alaattin Çakıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a yazdığı mektupta hakaret ettiği gerekçesiyle hakim önüne çıkarak ifade verdi.

MAHKEMESİ GÖRÜLDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a yazdığı mektupta hareket ettiği iddiasıyla hakkında Tekirdağ Asliye Ceza Mahkemesi´nde ´Cumhurbaşkanına Hakaret´ suçlamasıyla dava açılan Alaattin Çakıcı, mahkemenin talimatıyla ifade vermek için yoğun güvenlik önlemleri altında Bolu Adliyesi´ne getirildi. Çakıcı´nın adliyeye çıkartılışı sırasında polis ve Jandarma ekipleri cezaevi aracının çevresinde adeta etten duvar ördü. Asliye Ceza Mahkemesi´nde hakim önüne çıkan Çakıcı, adliyeden çıkarken de kendisini bekleyen yakınlarını selamladı. Çakıcı, yoğun güvenlik önlemleri altında tekrar F Tipi Cezaevi´ne gönderildi.

BEN ALLAH´A KULLUK EDERİM

Mahkeme sonrası adliye önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan avukat Can Sevinç, Çakıcı´nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a ´Recep Efendi´ başlığıyla yazdığı mektup nedeniyle hakkında dava açıldığını söyledi. Sevinç, Çakıcı´nın mahkemede "Sözler bana aittir. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Ben sadece Allah´a kulluk ederim. Ben kişinin makamına yönelik hakaret etmedim. Sadece kendisinin sivil kimliğine yönelik beyanda bulundum. PKK ve FETÖ´cüler ile işbirliği yaptığı için o dilekçeyi yazdım. O günkü koşullar nedeniyle bu dilekçeyi yazdım ama bugün provokatörlük yapan devlet düşmanları.

YALAKALIK İÇİN KONUŞMAM

Ben Recep Tayyip Erdoğan´a gücünden dolayı yalakalık yapmak için konuşmuyorum. Bu söylediğim kısım 15 Temmuz´dan sonrası içindir. Hatta ben bunların Amerika işi olduğunu UYAP üzerinden Cumhurbaşkanına gönderdim" şeklinde ifade verdiğini belirtti. Sevinç, mahkeme heyeti tarafından hükmün açıklanmasının geri bırakılmasının sorulmasına da Çakıcı´nın "Ben verilecek tüm cezaları kabul ediyorum. Hiçbir erteleme ve geri bırakılma istemiyorum. Bu hakaret içerikli yazı kesinlikle makama değil Recep Tayyip Erdoğan´ın şahsına aittir" dediğini ifade etti.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli