Çakıcı´nın avukatı son gelişmeyi açıkladı!

Çakıcı´nın avukatı son gelişmeyi açıkladı!

Çakıcı´nın avukatı son gelişmeyi açıkladı!

?Çakıcı´nın hiçbir talebi olmadı!?

?Sağlık raporları dosyasında mevcut?

Alattin Çakıcı´nın avukatı Şerzan Sümer, son gelişmeler üzerine bir açıklamada bulunarak Çakıcı´nın sevki için herhangi bir talebi olmadığını bu konuda yemini bulunduğunu belirtti.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Bolu F Tipi İnfaz Kurumu Müdürlüğü kanalıyla UYAP üzerinden Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen mektupta şu bilgiler yer aldı: ?20.02.2017 tarihinde cezaevinde tarafıma tebliğ edilen 57551099-207.06 E 880/18185 sayılı yazıya cevaben müvekkilim Sayın Alattin Çakıcı´nın sevk ile ilgili hiçbir talebi yoktur. Bu konuda edilmiş yemini vardır. Bu yemin olmasına rağmen 17/02/2017 tarihindeki doktor raporuna binaen UYAP kayıtlı düzenlenen belgede sanki müvekkilim sevk talep etmiş gibi üst yazı düzenlendi. Oysa ki, müvekkilim iradesi dışında doktor tarafından ölüm riski nedeniyle rapor düzenlenmiş, bu rapor esas alınarak bakanlığa UYAP üzerinden bilgi amaçlı yazı yazılmıştır. Ayrıca 20/02/2017 tarihli Adalet Bakanlığından gelen ilgili yazıda müvekkilin İstanbul´daki tedaviyi reddettiğinden bahsedilmiştir. İstanbul hava kirliliği yüksek nem oranı ortalaması yıllık düzeyde yüzde 80 ila yüzde 90 seviyesinde olduğu için müvekkilimin burada tedavisi mümkün değildir.

SEVKİ BERLİVANLI YAPTI

Bu durumu Adana Tıp Fakültesi´nin vermiş olduğu kurul raporunda sabittir. Buna rağmen İstanbul L Tipi´ne gönderilmesinin emrini Mehmet Fatih Berlivanlı vermiştir. Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Berlivanlıoğlu, Sayın Alattin Çakıcı´nın Kırıkkale´de kronik hastalıklarına rağmen diğer hastalıklar o bölgenin havası iyi gelmesine rağmen, annesinden helallik alması için yollanan İstanbul´dan nem oranı çok yüksek olan Tekirdağ F Tipi Ceza İnfaz Kurumuna yollanmıştır. Buranın nem oranı sayın müvekkil için ölümcül seviye olan yüzde 80-90 seviyelerindedir. Buradan da yine nem oranı yüksek, havası kirli Edirne ve Bolu´ya Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatih Berlivanlı tarafından sevki gerçekleştirilmiştir.

RAPORLAR SAĞLIK DOSYASINDA MEVCUT

20/02/2017 tarihinde Sayın Mehmet Fatih Berlivanlı tarafından yazılan sağlık durumuna ilişkin yazının sonuç kısmında müvekkilimin sağlık durumunun takip edilmesi, sağlık sorunlarına ilişkin durumun derhal Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmemsi ve bu konuda sayın bakanlığın bilgilendirilmesi talep edilmiştir. Bu talebe binaen 17/02/2/17 tarihli Bolu Valiliği 14.01.045 nolu hekimlik tarafından düzenlenen sağlık raporunda müvekkilin başta KOAH´tan kaynaklı ve kirli, nemli, kuru havadan kaynaklı 16 hastalığın tetiklendiği, son süreçte ölüm riskinin ortaya çıktığı ve derhal havası temiz, bol güneş alan, nem oranı düşük, tozsuz ve atmosferik kirliliği olmayan iklime sahip bölgelerde kalması uygundur diye belirtilmiştir. Ayrıca bu durum daha önceki sağlık kurulu raporlarında müvekkil yüzde 45-50 nem oranının üzerinde kalamaz, kalması ölümcül sonuçlar ortaya çıkarır denilerek belirtilmiştir. Söz konusu raporlar Tıp Fakülteleri ve Araştırma Hastanelerinden alınmış olup, müvekkilin sağlık dosyasında mevcuttur.

YAZI VE RAPORLAR GÖNDERİLMELİ

Sayın Müdürüm, Sayın Mehmet Fatih Berlivarnlı´nın söz konusu yazıdaki talebi üzerine 17/02/2017 tarihli raporun eklenerek ivedilikle Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına ve Başsavcılık kanalıyla bu durumun Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne yollanmasını saygılarımla arz ederim.? Avukat  Mutlu, kaleme aldığı yazıyla birlikte Çakıcı´ya ait sağlık kurulu raporları, sağlık durumuna ilişkin tetkikler ve tanılar ile yazışmaların yer aldığı evrakları da gönderdi. 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false