Çarşı Camii hızla yükseliyor

Çarşı Camii hızla yükseliyor

Çarşı Camii hızla yükseliyor

Kendini göstermeye başladı

Aynı anda 3 bin kişinin ibadet yapabileceği Çarşı Camii inşaatı hızla yükseliyor.  Nur Camii ve Nokta Camiinden sonra Kırıkkale´nin en büyük ve modern camisi olacak olan Çarşı Camii Ramazan ayında ibadete açılacak.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Kırıkkale´nin en eski camisi olma özeliğine sahip Çarşı Camii yılların verdiği yorgunluk ve eski olması nedeniyle yıkıldıktan sonra yerine yenisi için temeli 2015´de atılan cami inşaatı hızla yükseliyor. Bir süre arsası konusunda sıkıntı yaşanan Çarşı Camiin arsa sorunu çözüldükten sonra çalışmalara hızla başlanan camiin önemli bir aksaklık olmazsa önümüzdeki yıl ibarete açılması planlanıyor. Nur Camii ve Nokta Camiinden sonra Kırıkkale´nin en modern ve büyük camisi olma özelliği taşıyacak olan Camii merkezdeki önemli bir eksikliği tamamlamış olacak.

ÖVÜNÇ KAYNAĞI OLACAK

İnşaatı hızla süren Çarşı Camii tamamlanarak ibarete açılmasıyla özellikle Cuma ve diğer özel günlerde daha çok ihtiyaç duyulan mekân ihtiyacını ortadan kaldıracak. Normal günlerde de merkezde zaman zaman yaşanan sıkışıklık Çarşı Camii ile ortadan kalkacak. İnşaat giderlerinin neredeyse tamamı hayırseverler tarafından karşılanan yeni Çarşı Camii gösterişli mimarisiyle Kırıkkale´nin övünç kaynağı olacak.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli