Çarşı-pazarda bayram telaşı

Çarşı-pazarda bayram telaşı

Çarşı-pazarda bayram telaşı

Vatandaşı bayram telaşı sardı

Kurban bayramına sayılı günler kala Kırıkkale´de Cadde ve sokaklarda da bayram hareketliliği başladı. Kentin işlek cadde ve sokaklarına tezgâhlar kuruldu. Bayram için gerekli tüm malzemeler tezgâhlardaki yerini aldı

BAYRAM TELAŞI YAŞANIYOR

Tüm İslam dünyasında olduğu gibi Kırıkkale halkını da bayram telaşı sardı. Bayrama sayılı günler kala çarşıya inen vatandaşlar, tezgâhları gezerek fiyatları kontrol ediyor. İhtiyacı olan ürünü aldıktan sonra evinin yolunu tutuyor.

FİYATLAR NASIL?

Bu bayramda işlerin daha sakin olduğunu belirten esnaf, ?İşlerin durgunluğunu kentte son zamanlarda artan büyük AVM´lere bağlıyor. Büyük Alışveriş merkezleri rekabete giriyor olan da küçük esnafa oluyor. Fiyatlarımız geçen bayramla hemen hemen aynıdır işler geçen sene deprem olmasına rağmen daha iyiydi. Böyle devam etse işler kötü bayramlık şekerden ayakkabıya kadar birçok malzemeyi aldık Ayakkabı aldık. Çerez aldık, şekerleme aldık fiyatlar iyidir Kırıkkale´de her şey ucuzdur. Büyükşehirler gibi değil geziyoruz fiyatları kontrol ediyoruz artık nerde uygun bir şey bulursak orada alacağız. Fiyatlar genel anlamda uygundur? diye konuştular.

BAYRAM ALIŞVERİŞİ

Esnaflar, Satışların başladığını ancak daha işlerde bir yoğunluğun olmadığını vurguladı. Ülgen, "Müşterilerimiz fiyatlardan memnundur. Piyasa da 30-40 lira olan malzemeyi biz 20 liraya veriyoruz. Çok şükür başladık köylerden gelen halk bayram alışverişini yapıyor. Öte yandan Bayramlarda en büyük sevinci yaşayan çocukların ise kendilerine bayram çantası ve elbise aldıkları gözlendi. Ayrıca halk fiyatlardan memnun iken esnaf ise büyük alışveriş merkezlerinin kendilerini olumsuz etkilediğini? ifade ettiler.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli