Anahtar Kelimeler: Çarşı pazarda hareketliliği

Çarşı, pazarda kış hareketliliği

Çarşı, pazarda kış hareketliliği

Çarşı, pazarda kış hareketliliği

Kışlık telaşı sürüyor

 

Sonbaharın kendisini hissettirmesiyle birlikte vatandaşlar, çarşı pazarda kış için alış veriş yapıyor.Kırıkkale´de sonbahar mevsiminin iyice hissedilmeye başlamasıyla birlikte vatandaşlar, kış hazırlıklarına başladı.

 

 

BÜTÇEMİZE GÖRE ALACAĞIZ

Havaların soğuması ve kış mevsimin yaklaşmasıyla birlikte kışa hazır girmek isteyen vatandaşlar, çarşı pazar gezmeye başladı. Bakliyat, soba, ve yorgan gibi eksikliklerini gideren vatandaşlar, hazırlık yapan esnafın da yüzünü güldürdü. Kışlık alışverişi yapmaya çıktıklarını belirten Nihat Salman, "Tahıl kısmından bulgur, pirinç ve fasulyeyi bütçemize göre alacağız. Fiyatları biraz pahalı gördüm. Bu sene nohut 9 -10 liradan aşağı yok. Bildiğiniz çorbalık nohut 7 ile 8 liraya satılıyor. Bizde bütçemize göre beşer kilo almayı düşünüyoruz" dedi.Kışa hazırlık olarak ceviz aldığını dile getiren Aydın Demir ise "Çocuklar okula gidiyor. Cevizde onlar için birebir. Kış geliyor ve bizde kışlık cevizimizi alacağız. Ben her sene ceviz alarak çocuklarıma bol bol yediriyorum. Geçen yıl aldığım cevizi çok beğendim şimdi 50 kilo ceviz almayı düşünüyorum" diye konuştu.

 

BAKLAGİLLER ÇOK SATILIYOR

Tezgahlardaki ürünlerin yeni mahsul olduğunu vurgulayan esnaflardan Abdurrahman Ersöz ise, "Kış mevsimi yaklaştığı için baklagiller ağırlıklı olarak gidiyor. Genelde kuru bakliyat satılıyor. Bu günler vatandaşın kışlık malzemesini aldığı zaman. Buda yaklaşık iki ay sürüyor. İki aydan sonra satışlar yavaş yavaş normalleşmeye başlıyor. Tabi eski işlerimiz yok. Şuan kilo işi satıyoruz ama eskiden öyle bir şey yoktu çuval işi satışlarımızı yapıyorduk" şeklinde konuştu. Havaların soğumasıyla beraber işlerinde hareketlilik olduğunu ifade eden esnaflardan Rafet Uysal ise "Yorgan, battaniye ve kışlık ihtiyaçlar artık yavaş yavaş baş göstermeye başladı. Genelde kışlık olarak yorgan, battaniye, nevresim takımı gibi ürünler satıyoruz. Tüm esnaflar gibi bizimde bizim de beklentilerimiz var" diye kaydetti.



  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli