Çaykara: "Sıcak asfalt çalışmalarımız sürecek?

Çaykara:

Çaykara: "Sıcak asfalt çalışmalarımız sürecek?

 

Çaykara bilgi verdi

Kırıkkale İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara, köy yollarındaki sıcak asfalt çalışmalarının bu sene Nisan ayıyla birlikte kaldığı yerden devam edeceğini söyledi.

ÇALIŞMALARI ANLATTI

Kırıkkale   İl Genel Meclisi Başkanı Murat   Çaykara, köy yollarındaki sıcak asfalt çalışmalarının bu sene Nisan ayıyla birlikte kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. Kırıkkale´de geçen sene başlayan ve köylüleri ulaşım konusunda rahatlatan sıcak asfalt projesine dair açıklamalarda bulunan Kırıkkale İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara, "Yaklaşık 185 köyümüz var. Köylerimizin en önemli problemlerinden birisi yol problemiydi. Bu döneme kadar yollarımız sathi kaplama dediğimiz, zift döküp üzerine mıcır döküp bunu sertleştirerek yaptığımız yollardı. Şehrimizde tarihinde ilk defa geçen sene başladığımız ve bu sene devam edeceğimiz, bir projemiz var. İlk defa sıcak asfaltla tanıştırıyoruz, köy yollarımızı.

BİLGİLER VERDİ

Allah nasip ederse, iki sene içinde 200 km kadar yolumuzu sıcak asfalt yapıyoruz. Sıcak asfaltın diğer sathi kaplamadan farkı, sathi kaplama yollar iki, üç sene içerisinde hiçbir şey yapmamış gibi eski haline dönüyordu. Yaklaşık 10 cm kalınlığındaki sıcak asfaltla beraber hem yol kalitesi artıyor hem de ömrü uzuyor. Yaklaşık bir 10 veya 15 sene içerisinde bu yollar hiç bakım yapmadan idare edecek bir biçimde gözüküyor. Bu sene Nisan ayı gibi tekrar çalışmalara başlayacağız. Delice,   Yahşihan, Çelebi,   Sulakyurt   ve Merkez köylerinde 100 km´ye yakın bir yol çalışmamız olacak. İnşallah, 1700 kilometrelik yol ağımızın ise geçen seneki çalışmalarla birlikte 200 kilometresini sıcak asfalt yapacağız" şeklinde konuştu.

KONFOR SAĞLANACAK
2018 yılı içinde yapmayı planladıkları diğer faaliyetlerden bahseden Çaykara, "Büyük köylerimizde çocuk parkları kurmayı düşünüyoruz, her ilçede minimum iki köyümüze çocuk parkı kuracağız. Güneş enerjisinden faydalanmayı düşünüyoruz, elde edeceğimiz enerji ile yine minimum iki köyde sulamaya yardımcı olmayı düşünüyoruz. Şu anda sadece iki köyümüzde su problemimiz var. Delice ilçesine bağlı Doğanören köyünde neredeyse su hiç yok denecek seviyede. Yahşihan ilçesine bağlı Hacıbalı köyünde ise içmeye elverişli bir suyumuz yok. Bunlarla ilgilide sondaj çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu sene onları da bu sorundan kurtaracağız, içme suyunu sağlayacağız. 36 köyümüzde kanalizasyonumuz eksik, bunların altısına köylülerimiz yer vermiyor, kanalizasyon için. Bu sene yaklaşık sekiz köyümüzün daha kanalizasyonlarını yapmayı planlıyoruz. Nasip olursa iki veya üç sene içerisinde tüm köylerin kanalizasyon ve su sorununu halletmeyi planlıyoruz. Şehir merkezinde yaşayan insanların konforunu, inşallah köylerimizde yaşayan insanlara da sağlamaya çalışıyoruz" dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli