Çekirge mücadelesi için 750 keklik bırakıldı

Çekirge mücadelesi için 750 keklik bırakıldı

Çekirge mücadelesi için 750 keklik bırakıldı

Çekirge'ye Keklik önlemi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü iş birliğiyle, süne ve çekirge ile mücadele için Kırıkkale`nin Balışeyh ilçesi Dinek Dağı'na 750 keklik bırakıldı.

5 BİN KEKLİK BIRAKILDI

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Neslihan Akdemir, geçmiş yıllarda 5 binin üzerinde kekliği doğaya bıraktıklarını, bu yıl sonuna kadar da bin kekliği daha doğaya bırakacaklarını söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş da Kırıkkale`de yaklaşık 160 bin hektar hububat, 2 bin 100 hektar bağ alanı bulunduğunu, hububat ürününün ana zararlısı olan süne ve bağ alanlarının önemli bir zararlısı olan çekirge ile biyolojik mücadele amacıyla doğaya keklik salımı yaptıklarını açıkladı.

ÇALIŞMA ANLATILDI

Konuşmaların ardından Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Gıda Tarım İl Müdürü Recep Kırbaş, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kırıkkale Şube Müdürü Neslihan Akdemir ve diğer katılımcılar ile birlikte keklikler doğaya bırakıldı. Keklik salımı için düzenlenen törene, İl Müdür Yardımcısı Gürsel Doğan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Jale Ödemiş, Balışeyh İlçe Müdürü F. Duygu Kara, Keskin İlçe Müdürü Serdal Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kırıkkale Şube Müdürü Neslihan Akdemir, avcı dernekleri ile temsilcileri, personel, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false