Çelebi siyasi düşüncelerini açıkladı

Çelebi siyasi düşüncelerini açıkladı

Çelebi siyasi düşüncelerini açıkladı

 

?Tedbirleri destekliyoruz!?

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, parti yönetimi ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin sorulan sorulara cevap veren Çelebi; ?Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin kararda geç bile kalmıştı, doğru buluyorum. Çok caydırıcı tedbirler almamız lazım. Hükümetin bu konuda alacağı her türlü tedbiri de önemsiyorum ve destekliyorum? dedi.

BASIN TOPLANTISI YAPTI

Carmine Hotel konferans salonunda düzenlenen toplantıda Çelebi birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Toplantıya Genel Başkan Çelebi´nin yanı sıra; ANAP Genel Sekteri Osman Önal, parti yönetimi, yerel ve ulusal medyada görev yapan basın mensupları katıldı. Konuşmasında hiç kimseyi ötekileştirmeyen, herkesi barıştıran bir felsefelerinin olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Çelebi, ?Anavatan Partisi´ni tekrar Türk siyasetine kazandırıyoruz. Bunun adı diriliştir. Bizler tekrar silkinip kendimize geleceğiz? şeklinde konuştu.

ÖZAL´IN FELSEFESİNE DÖNDÜRDÜK

Çelebi, partinin kuruluş çizgisinden ve Özal felsefesinden ayrılması nedeniyle vatandaşın desteğini kaybettiğini söyledi. Seçmenin partiye yönelik bu tavrını haklı bulduğunu, hatayı yapanın partiler değil yöneticiler olduğunu belirten Çelebi, ?Şimdi biz bu partiyi tekrar fabrika ayarlarına, rahmetli Özal´ın felsefesine döndürdük. Hiç kimseyi ötekileştirmeyen herkesi barıştıran bir partiyi, tekrar Türk siyasetine kazandırıyoruz. Bunun adı Diriliş´tir. Bizler tekrar silkinip kendimize geleceğiz? ifadesinde bulundu.

KARA ÇIKARTMAYACAĞIZ

Anadolu´nun yiğit evlatları olarak bu ülkeye hizmet etmek bizim borcumuzdur diyen Çelebi, ?Çünkü Anadolu insanı, yavan ekmek yeyip Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin diyenlerdir. Bizler vatanını, milletini, ezanını, bayrağını, sancağını bilen insanlarız. Geldiğimiz yerleri, bu partiye emek ve gönül verenleri, asla unutmadık unutmayacağız. Çünkü bizim en güçlü referansımız millettir. Yürüdüğümüz yol, ?halka hizmet, hakka hizmet´ anlayışıdır. Bu partiden, bizlerden umut bekleyen insanlarımız var. İnşallah onların yüzünü kara çıkartmayacağız? şeklinde konuştu.

SİYASETE YENİDEN ÇIKTIK

Çelebi ? Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın dediği gibi dünya beşten büyüktür ya Türkiye´de dörtten büyüktür.  Biz sizlerin alternatifi olmaya siyasette eksik olan sevgi ve hoşgörüye, barışa ve kardeşliğe muhtaç, oy verdiği partiden memnun olmayan insanların toparlanma adresi olarak buradayız. Tekrar siyaset sahnesine çıktık? dedi.

CAN SİMİDİ OLARAK VARIZ

Çelebi, ?Şuan parlamento da ki bulunan partilere oy veren hiçbir vatandaşımız halinden memnun değil. Aynı 1983´te Özal´ın kurduğu parti ortamının aynısı mevcut 2001 AK Parti´nin patlama yaparak mecliste tüm Türk partilerinin sildikleri ve meclisin dışında ki iki partiyi iktidara ve ana muhalefete getirdiği ortamın aynısı var. İşte biz siyasetin bu tıkanıklığını keşmekeşliğini ortadan kaldırmak için yılmadan mücadele eden arkadaşlarımla yeni bir can simidi olarak karşınızdayız? dedi.

HEPİMİZİN YÜREĞİNİ YAKIYOR

İslam alemini kan ve gözyaşına boğan, birbirine düşüren, insanları fütursuzca öldüren ve bombalayan, can havliyle ülkesini, vatanını terk eden insanlarla karşı karşıya olduklarını belirten Çelebi, ?Ya Ege Denizi´nde boğulmasına göz yumarak ya da denizleri aşıp da Avrupa sınırlarına dayandığı zaman çok rahatsız olan bir medeniyetle karşı karşıyayız. Adına medeniyet diyebilirsek. Keşke o coğrafyaya silah satarak, fitne ateşini sokarak o coğrafyayı karıştırmadan önce bu belanın bir gün onları da bulabileceğini öngörebilselerdi. Bu bela onları şimdi buldu. Daha hala uslanmıyorlar. Suriye´deki, Irak´taki ateşin bir benzerini İran ve Türkiye´de de devam ettirmek istiyorlar´ diye konuştu.

PKK´NIN CİCİ ÇOCUĞU DEMİRTAŞ

Çelebi, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş´ın terör örgütü PKK´ya yönelik operasyonların sürdüğü Sur ilçesine yürüyüş çağrısına ilişkin de PKK´nın silahlarının gölgesinde siyaset yapmaya alışmış, ?PKK´nın uzantısı bir siyasi partinin cici çocuğu Selahattin Demirtaş´ın´ insanları isyana teşvik ettiğini vurguladı. Bunun bir başkaldırı ve isyan olduğuna işaret eden Çelebi, ?Dersim´de yapılmak istenen ve başarılamayan sonrasında da Kürt vatandaşlarımızı kullanarak Cumhuriyete, devlete isyan etme girişiminin bir benzeridir? dedi.

ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ

Çelebi, yeni anayasa ve başkanlık sistemi çalışmalarıyla ilgili olarak ana muhalefet partisinin de çeşitli bahanelerle masadan kaçtığını gördüklerini anımsattı. Bunların doğru bir tavır olmadığını aktaran Çelebi,  ?O masa da sonuna kadar durup 12 Eylül Anayasası´nın sivil ve özgürlükçü bir anayasaya geçirilmesi lazım. Muhalefet partilerinin bu acizliği de insanları mecburiyet karşısında AK Parti iktidarına mecbur ve mahkum bırakıyor? ifadesinde bulundu.

HÜKÜMETİ DESTEKLİYORUM

Çelebi, HDP´liler hakkındaki fezlekenin Başbakanlığa sunulması konusunun sorulması üzerine, ?Doğru buluyorum. Bunların gittikleri yol yanlış bir yol. Doğru bir yol değil, çıkmaz bir yol. Bu dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin kararda geç bile kalmıştı, doğru buluyorum. Çok caydırıcı tedbirler almamız lazım. Hükümetin bu konuda alacağı her türlü tedbiri de önemsiyorum ve destekliyorum? dedi.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli