CHP referandum için 81 ilde sahaya iniyor

CHP referandum için 81 ilde sahaya iniyor

CHP referandum için 81 ilde sahaya iniyor

Startı veriyorlar

CHP, Meclis´ten geçen Anayasa değişiklik paketi için Anayasa Mahkemesi´ne gitmeye hazırlanırken, bir yandan da referandum kampanyası için hazırlık yapıyor.

ANAYASA BAŞVURUSU YAPILACAK

CHP, AKP ve MHP´nin üzerinde uzlaşarak Meclis´ten geçirdikleri ve ´Partili Cumhurbaşkanı´ adıyla başkanlık sistemini hayata geçirmeyi hedefleyen Anayasa değişiklik paketi için Anayasa Mahkemesi´ne başvuracağını açıkladı. Yapılan değişikliğin anayasanın ilk 4 maddesine aykırı, demokratik cumhuriyeti ve hukuk devletini ortadan kaldıran bir düzenleme olduğu ve dolayısıyla Anayasanın 4. Maddesindeki değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez hükmüne aykırı olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi´ne başvuru için hazırlıklarını tamamlayan CHP, Anayasa değişikliğinin cumhurbaşkanı tarafından onaylanır onaylanmaz başvurusunu yapacak.

REFERANDUM HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Değişikliği Anayasa Mahkemesi´ne götürecek olan CHP, Yüksek Mahkemenin vereceği ´ret´ kararını da göz önünde bulundurarak referandum için de hazırlıklara başladı. Referandum kampanyası için bir komisyon oluşturan CHP, anayasa değişikliğinin yaratacağı sıkıntıları halka anlatmak için tüm teşkilatlarını harekete geçirecek. Bunun için partinin tüm milletvekilleri görevlendirilecek. Bütün milletvekilleri referandum kampanyasında kendi seçim bölgelerinde ´Hayır´ kampanyasında aktif olarak görev alacak. CHP´nin milletvekili çıkarmadığı iller de milletvekilleri arasında bölüştürülecek ve 81 ilde aktif olarak kampanya yürütülecek.

REKLAM FİLMLERİ HAZIRLANACAK

Öte yandan CHP, referandum kampanyası için çeşitli reklam filmleri ve videolarla da anayasa değişikliğini anlatmak için medyayı ve sosyal medyayı aktif olarak kullanacak. Kültür Türk´te Ümit Zileli´nin sunduğu Pusula programına telefon bağlantısı ile katılan  CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, bu konuda bir kaç reklam ajansından teklif alındığını ve önümüzdeki günlerde profesyonel bir çalışma yapılacağını açıkladı.

REFERANDUM STRATEJİSİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, referandum kampanyalarına ilişkin konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, referandum kampanyalarına ilişkin, ?81 ilin her yerine milletvekillerimizi, kadrolarımızı, eski siyasetçileri herkesi seferber edeceğiz. Eski yeni milletvekili, CHP´li ya da bir başka siyasi partiden hangisi olursa olsun ya da siyasetten aktif olarak çekilmiş ama Türkiye için kaygı duyan herkesi mobilize edeceğiz, harekete geçireceğiz. Girmediğimiz kapı kalmayacak" dedi.

HAYIR DİYECEKLER

Tezcan, referandumda yürütecekleri kampanyayı anlatarak şöyle dedi: ?Halktan Meclis´in yaptığı yanlışı düzeltmesini isteyeceğiz. Meclis´teki hata halktan dönecek. Nasıl yanlış hesap Bağdat´tan dönerse Meclis´in yanlışı da halktan dönecek. Biz referandumda halkın buna ?hayır´ diyeceğine inanıyoruz. Bire bir ulaşacağız. 81 ilin her yerine partideki milletvekillerimizi, kadrolarımızı, eski siyasetçileri herkesi seferber edeceğiz. Ama bir şey çok önemli bu kampanya sadece CHP´nin kampanyası değil. Bu kampanya demokrasi isteyen herkesin kampanyası. Bu kampanya tek adam rejimi istemeyen herkesin kampanyası. O yüzden eski yeni milletvekili, CHP´li ya da bir başka siyasi partiden hangisi olursa olsun ya da siyasetten aktif olarak çekilmiş ama Türkiye için kaygı duyan herkesi mobilize edeceğiz, harekete geçireceğiz. Girmediğimiz kapı kalmayacak, bire bir vatandaşın? Bu genel seçim değil, hangi partiye oy verdiğiyle meşgul olmayacağız. Hangi lideri sevdiğiyle meşgul olmayacağız.

REFERANDUMDAKİ SLOGANLARI

CHP tarafından referandum sürecinde kullanılacak sloganlar da hazırlandı. Sloganlar şöyle olacak: ?Terörsüz bir Türkiye istiyoruz diyeceğiz, bunun için hayır verin diyeceğiz. Bugüne kadar ne istediler de yapamadılar yetki verdikleriniz bunun için hayır diyeceğiz. Tek kişinin aklı değil, ortak akıl istiyoruz, bunun için hayır diyeceğiz. Zengin bir Türkiye istiyoruz, işsizliğin, yoksulluğun olmadığı bir Türkiye istiyoruz, bunun için hayır diyeceğiz. Ortak aklı egemen kılmak için hayır diyelim diyeceğiz.?



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli