CHP, tarihi görevini yerine getiriyor

CHP, tarihi görevini yerine getiriyor

CHP, tarihi görevini yerine getiriyor

HERKESE TARİHİ GÖREV DÜŞÜYOR

CHP İl Başkanı Av. Ahmet Önal, anayasa görüşmelerinde CHP´li vekillerin tarihi görevini yerine getirdiğini söyledi. Önal yasama, yürütme ve yargının tek bir kişiye verilmesinin facia olacağını belirterek herkesin elini vicdanına koyması gerektiğini bildirdi.

BAHÇELİ NEDEN DEĞİŞTİ?

CHP İl Başkanı Ahmet Önal, gündemde ki konular ile ilgili açıklamalar yaptı. Anayasa görüşmeleri, başkanlık sistemi ve referandum konuları üzerinde açıklamalarda bulunan Önal, Türkiye´nin tarihi bir süreçten geçtiğini söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin ortaya attığı yeni anayasa sözünden sonra, anayasa görüşmelerinin Türkiye´nin gündemini oluşturduğunu belirten Önal, 7 Haziran seçimlerinde Bahçeli´nin başkanlığın bölünmeye gideceğini söylediğini, şimdi ise farklı bir yolda olduğunu hatırlattı. MHP´nin tüzüğünde, parlamenter sistemin güçlendirilmesi ilkesinin olduğunu belirten Önal, gerçek kimliği Milliyetçi olan bir partinin vekillerinin anayasa görüşmelerinde evet oyu kullanmasını eleştirdi.

HERKESE TARİHİ GÖREV DÜŞÜYOR 

En son olarak anayasanın bütünün oylamasının yapılacağını ve 330 ? 367 sayısının oluşturulması sonrasında referandum çalışmalarının başlayacağını belirten Önal, CHP´nin mecliste direndiğini ve tarihi görevi yerine getirdiğini ifade etti. Deniz Baykal´ın partileri adına söz alıp tarihi bir konuşma yaptığını belirten Önal, TBMM televizyonunun bu görüşmeleri vermediğini ve yeni anayasa paketinin içeriğini, milletten sakladığını kaydetti. Anayasanın dünya ülkelerinde, uzlaşı ile yapıldığını, bütün herkesin fikirlerinin beyan edildiğini belirten Önal, AKP´nin kendi milletvekillerinin bile anayasa içeriğini son gün öğrendiğini iddia etti.

NASIL BİR ANAYASA ÇIKARILIYOR?

AK Parti´nin anayasayı ihlal ederek, yeni anayasa çıkardığını hatırlatan Önal, anayasa tüzüğüne göre gizli oy kullanılması gerektiğini ve bunun AKP´li vekiller tarafından ihlal edildiğini söyledi. Önal, Mustafa Kemal Atatürk´ün dualarla açtığı ve ?Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir´ ilkesinin korunduğu mecliste, bu tür hareketlerin olumsuz örnekler oluşturduğunu bildirdi. Milliyetçiliği savunup, muhalefet etmesi gereken MHP´nin AKP ile işbirliği yaptığını belirten Önal, bu konuda herkesin hassas davranması gerektiğini belirterek, ?MHP´li milletvekillerinin ellerini vicdanlarına götürmelerini istiyorum? dedi.

TEK KİŞİNİN ELİNDE OLACAK

Başkanlık sistemiyle de ilgili açıklama yapan Önal, başkanlık sistemi ile yasama- yürütme ve yargının tek kişinin elinde olacağını ve bunun da ülkeyi felakete götürebileceğini belirtti. Yargının en üst merci olan Anayasa Mahkemesinde ki on beş üyenin on ikisini Cumhurbaşkanı´nın atayacağını belirten Önal, yargı sisteminin tamamen yok edilmek istendiğini ve bu konuda CHP´nin tavrının net olduğunu bildirdi. Cumhuriyet Halk Partisi´nin isteklerini sıralayan Önal, partilerinin Cumhuriyetten, demokrasiden, yargı bağımsızlığından yana olduğunu ve yoksulluğun, taşeron işçiliğin, patlamaların, olmadığı bir ülke istediklerini hatırlattı.

VEKÂLET EDEN FETOCU OLURSA

Başkanlık süreci ile ilgili kaygısı olduğunu belirten Önal, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan´ın başkan olmasının ardından ülkede çok büyük sorunların yaşanabileceğini söyledi. Erdoğan, ülke dışında olduğu zaman yerine birinin bakması gerektiğini belirten Önal, bu kişinin FETÖ´cü olabileceğini ve bir gecede meclisi fesih edebileceğini, Cumhurbaşkanını görevden alabileceğini, cezaevinde bulunan FETÖ´cü mahkûmları dışarı çıkartarak, ülkeyi felakete sürükleyebileceğini ve bunun dikkatlerden kaçmaması gerektiğini kaydetti.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli