Anahtar Kelimeler: taşeron için miting yapacak

CHP, taşeron için miting yapacak

CHP, taşeron için miting yapacak

CHP, taşeron için miting yapacak

Önal bilgi verdi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Av. Ahmet Önal, hükümet tarafından kadro dışı kalan kişi ve kurumlar için miting yapmaya hazırlandıklarını vurguladı. Önal, ?Kanun Hükmünde Kararname ile yaklaşık 1 milyon kişiyi doğrudan, aileleriyle birlikte dolaylı olarak yaklaşık 5 milyon kişiyi çok yakından etkilemektedir? dedi.

ÖĞRENMESİ ENGELLENMİŞTİR

Önal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ?Çıkarılan bu KHK ile 450 bin kişinin kadroya geçileceği öngörülmüştür. Yıllarca kadro bekleyen, üreten, emeğinin karşılığını alamayan bir çoğu asgari ücret alan bu kişilerin beklentileri bir kez daha hayal olarak kalmıştır. Düzenlemenin içeriği boş ve taşeron işçilerin beklentisini karşılamaktan uzaktır. Bu KHK ile taşeron işçiler yıllardır bekledikleri sosyal haklarına kavuşamamış umutları suya düşmüştür. Üstelik bu düzenleme bilinçli olarak Meclis den kaçırılmış, vatandaşın düzenlemenin içeriğini öğrenmesi engellenmiştir,? ?Bu KHK çıkarılırken İşçi Sendikalarının dahi bu konudaki görüşü sorulmamıştır. Kapalı kapılar ardında hazırlanan bu KHK da işçilere ya da İşçi Sendikalarına sorulmamış fikirleri alınmamışsa acaba kimlere danışılmıştır. Amaç taşeron işçilere kadro vermek değil bir oldu bitti ile bu konuyu ülkenin gündeminden çıkartmaktır.Bu konu Meclis de tartışılsa idi Taşeron işçilere kadro verilmesine hayır" diyecek bir tek milletvekili olmayacaktı. Hal böyle iken, bu mesele neden ve kimden kaçırılmak isteniliyor?

MESELE ÇÖZÜME KAVUŞMALIDIR

"Ohal, terörle mücadele için geçici bir süreyle ilan edilmişken, amacını aşmış hemen her konuda KHK´lar çıkarılmaya başlanılmıştır. Taşeron işçi konusu son derece önem arz etmesine, toplumun tüm kesimlerini doğrudan etkilemesine rağmen, bu konuda hiç kimsenin fikrinin alınmamış olması, yapılan düzenlemenin göstermelik olduğunu ortaya koymuştur.Ayrıca bu KHK çıkarıldıktan sonra son 2 gündür yıllardır kadro bekleyen başta MKEK taşeron işçileri olmak üzere birçok kamu kurumunda çalışan taşeron işçiler, partimize gelerek iktidar partisince aldatıldıklarını, adeta üvey evlat muamelesi gördüklerini anlatmaktadırlar.?

MİTİNG YAPILACAK

?Özellikle MKEK´ ye bağlı fabrikalarda faaliyet gösteren şirketlerde ağır işlerde canları pahasına çalışan taşeron işçiler bu düzenlemeye isyan etmektedirler. Yine MKEK´de itfaiye elemanı olarak çalışan taşeron işçilerin de kadro dışında bırakılması vicdanları yaralamıştır. Bizler vergilerini ödeyen vatani görevlerini yerine getiren üstelik canı pahasına en ağır işlerde çalıştırılan bu emekçilerin sesi olmaya devanı edeceğiz. Hak ettikleri kadrolarına ulaşıncaya kadar onlarla birlikte omuz omuza hak aramaya devam edeceğiz. İleriki günlerde Cumhuriyet  Meydanında bu kapsama alınmayan işçilerimiz için büyük bir miting yapacağız? dedi.

 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli