Anahtar Kelimeler: kredi tepkisi

CHP´den kredi tepkisi

CHP´den kredi tepkisi

CHP´den kredi tepkisi

Kızık tepkisini açıkladı

CHP Merkez İlçe Yücel Kızık, esnafların maddi anlamda sorun yaşadığını ve esnaflara verilen kredi desteği koşullarını öğrenmek istediklerini söyledi. AK Parti´ye yakın esnafların, krediyi aldığı iddialarının kamuoyunda iddia edildiğini belirten Kızık, bu konuda acil açıklama yapılması gerektiğini bildirdi.

KREDİ KİMLERE VERİLİYOR?

CHP Merkez İlçe Yücel Kızık, hükümetin esnaflara yaptığı projeleri eleştirerek, 50 Bin TL´lik krediyi kimlerin aldığını merak ettiklerini söyledi. Kızık yaptığı açıklamasının devamında, ?BAĞKUR primini ödeyemeyen Esnaf 2 yıl 35 TL´lik ek ödemeyi nasıl yapacak? 50 Bin TL´lik kredinin koşulları Devlet sırrı mı? AKP Hükümetlerinin iç ve Dış politikalarındaki büyük hatalarının Esnaf ve Kobileri büyük bir dar boğaza düşürüldüğünü, Esnaf işsizliği büyüyor sorumlusu olan hükümet Esnafa işsizlik Fonu nu müjde olarak sunuyor. BAĞKUR primini ödemeyen 2 yıl 35 TL´lik ek yükü nasıl ödeyecek? Esnaf ve Ahilik fonu öncelikle Hükümete Fon olacak? dedi.

İŞSİZLİK ÇOK BÜYÜYOR

Kızık şunları söyledi: ?Türkiye de Esnaf işsizliği büyüyor. Bunun sorumlusu da içeride ve dışarıda büyük politik hatalar yapan AKP hükümetleridir. Turizmde üç de birlik daralma var ihracat geriledi, vatandaş harcamalarını kısıyor. Böyle bir ortam da Esnaf iş yapamıyor ve kepenk kapatıyor. Şimdi işsiz kalan Esnafa 2 yıl sonra işleyecek Esnaf İşsizlik fonunu müjde olarak sunmak Esnafın aklıyla dalga geçmektir. KOSGEB´in sıfır faizli 1 yıl ödemesiz 50 bin TL´lik sıfır faizli kredisi için binlerce esnaf uzun kuyruklar da saatlerce bekledi. 248 bin başvuruya karşılık 15 bin kişiye verildi. Bu 15 Bin esnaf ve KOBİ nasıl belirlendi belli değil ölçüt nedir? AKP ye yakın mı? Vergi ve SSK prim borcu olmaması mı?

DEVLET SIRRI MI?

Başbakan 2017 koşulu sağlayanlara yine 50 Bin TL vereceğiz diyor. Ama koşulları söylemiyorum? Devlet sırrı mı? Bu koşullar neden açıklanmıyor. Binlerce Esnafın alamayacakları bir kredi için saatlerce kuyruklarda bekletmek Esnafa yapılmış bir saygısızlıktır. Bir an önce koşullar ilan edilsin Esnaf önünü görebilsin Planını ve programını ona göre yapabilsin.?



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli