Anahtar Kelimeler: Çiftçi yağış bekliyor

Çiftçi yağış bekliyor!

Çiftçi yağış bekliyor!

Çiftçi yağış bekliyor!

 

?Yağış olmazsa işimiz yaş!?

Son aylarda yağan yağmur, Türkiye´nin önemli hububat ekim merkezlerinden Kırıkkale´deki arpa ve buğday tarlalarına can suyu oldu. Özellikle Nisan ve Mayıs ayında yağışların hububat için büyük önem taşıdığını belirten Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, bu aylarda da beklenen yağışların gelmesi durumunda 2016 yılında verimli bir hasat dönemi yaşanabileceğini söyledi.

ÖNGÖRÜYORUZ

Bu yıl Hububat ekimi yapılan arazilerin bu zamana kadar beklenen yağışları aldığını ve sürecin olumlu bir şekilde devam ettiğini belirten Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, üreticinin ve tüccarın 2016 hasat sezonundan umutlu olduğuna dikkat çekti. Zamanında düşen yağmurun tarım sektörü açısından önemine işaret eden Başkan Sümer, "Baharda yağış alırsak korktuğumuz bir durumla karşılaşmayacağımızı öngörüyoruz? ifadesini kullandı.

TEMENNİ EDİYORUZ

Başkan Sümer ?Bilindiği üzere, Buğday bitkisi iyi bir çimlenme ve uygun bir çıkış sağladıktan sonra ekimden kaleme kalkma dönemine kadar olan dönemde su isteği fazla olmayıp, verim üzerine de çok etkili değildir. Buğday bitkisinde, hızlı bir kütlesel büyümenin olduğu ve başak taslağının oluştuğu sapa kalkma dönemiyle birlikte su ihtiyacı gittikçe artar, başaklanma döneminde maksimuma ulaşır ve yüksek su talebi tane doldurma döneminde de devam eder. Hububatın büyüme dönemine rastlayan bu aylarda yağışla birlikte yapılacak bilinçli gübrelemeyle birlikte verimi ve kaliteyi önemli ölçüde arttıracağı ve oldukça geniş bir alanda kuru hububat tarımı yapıldığı düşünülürse ilimizin tarımsal ekonomisinde de önemli bir artış olacaktır. Şimdiden 2016 sezonunun hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum? dedi.   



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false