Çiftçilere arazi devri anlatıldı

Çiftçilere arazi devri anlatıldı

Çiftçilere arazi devri anlatıldı

Çiftçiler bilgilendirildi

Tarım çalışmalarının daha planlı ve elde edilen ürünlerdeki hasılatın daha çok olması amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçiler bilgilendirildi. Çiftçilere, ?Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelik? hakkında çeşitli bilgiler verildi.

ÖNEMLİ BİR YÖNETMELİK

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Arazi Edindirme Şube Müdürlüğü ve Keskin Ziraat Odası Başkanlığını tarafından,  Resmi Gazete´de yayınlanarak yürürlüğe giren ?Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelik? hakkında toplantı düzenlendi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Sırrı Yılmaz, bu yönetmelikle birlikte planlı bir tarım politikası izlenileceğini ifade etti.

KULLANILABİLİR TARIM ARAZİLERİ

Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önlenmesi ile maliyetlerin azalacağı ve verimlilik artışı sayesinde çiftçilerimiz daha çok kazanacak. Tarımsal sulama, makine teçhizat alımı, yakıt tüketimi gibi çok sayıda kalemde çiftçinin cebinden daha az para çıkacağını, tarımsal üretimde ise verimlilik artışı sağlanacak. Böylece gelecek nesillere daha iyi kullanılabilir tarım arazileri bırakılmış olacak.

MEVZUAT HÜKÜMLERİ ANLATILDI

Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Uygulama Talimatı?, ilgili mevzuat çerçevesinde tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin mevzuat hükümleri anlatıldı. Ayrıca ehil mirasçıya ait niteliklerin tespiti ile işletmelerin parçalanarak küçülmesinin önüne geçilmesi, planlı bir tarım politikası üretilmesi, yeter gelirli arazi miktarının altında arazilerin paylaştırılmadan ekonomik olarak üretimde bulunacak mirasçılara devriyle daha kazançlı işletmeler kurulması hedefleniyor.?



  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli