Anahtar Kelimeler: Çiftçinin yüzü güldü

Çiftçinin yüzü güldü

Çiftçinin yüzü güldü

Çiftçinin yüzü güldü

Kar onları sevindirdi

Geçtiğimiz yıl kış sezonunu kurak şekilde geçiren Kırıkkale´de, bu yıl kar yağışıyla birlikte çiftçinin yüzü güldü. Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, ?Gecikmeli de olsa gelen kar, ürünü koruma altına aldı. Kar tabakası, ürünlerin üzerini battaniye gibi örterek, onları hastalıklara karşı koruyacak? dedi.

BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADILAR

Kurak bir mevsim geçiren Kırıkkaleli çiftçi, kar yağışına sevindi. Türkiye´nin önemli tarım bölgelerinden olan Kırıkkale´de Çarşamba günü akşam yağan kar yağışı, çiftçinin yüzünü bir nebze olsun güldürdü. Mevsimin kurak geçmesinden dolayı tarlasındaki ürünleri hastalıklara karşı koruma mücadelesi veren çiftçiler, kar yağışı ile birlikte büyük sevinç yaşadı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, ?Meyvesi olan çiftçiler için bu yağışlar çok iyi oldu. Bu kar yağışı, ürünlerin kalitesini artırır. Bu yağışlarla çiftçilerin fidanları ve tarım arazilerini sulamasına gerek kalmadı. Yağışın meyvecilik ve tarım anlamında çiftçilere artısı olacak? dedi.

YAĞMUR DA BEKLİYORUZ

Kar yağışının fazla olmasının da bazı sıkıntıları beraberinde getirebileceğine dikkati çeken Öztürk, kar yağışının biraz daha devam etmesini, ardından yağmur beklediklerini sözlerine ekledi. Öztürk, kar yağışıyla topraktaki nem oranının arttığını ifade etti. Nemlenen toprakla buğday ve arpaların çimlenmeye başladığını vurgulayan Öztürk, ?Yağış, şu anda ekili tarlalara yaradı. Çiftçinin yüzü inşallah bu yıl gülecek. Kar yavaş yavaş eridiği için buğday ve arpa başta olmak üzere uzun müddet suya ihtiyacı olan ürünlerin daha verimli olmasını sağlıyor? şeklinde konuştu



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli