Anahtar Kelimeler: Haziran

ÇKS´de son gün 30 Haziran

ÇKS´de son gün 30 Haziran

ÇKS´de son gün 30 Haziran

ÇKS uyarıksı!

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, 2017 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi´ne (ÇKS) başvuruların 30 Haziran´da sona ereceğini belirterek, halen kayıt yaptırmayan çiftçilerden kayıtlarını son güne bırakmamalarını istedi.

SAYILI GÜNLER KALDI

Başkan Öztürk yaptığı açıklamada, çiftçinin her türlü tarımsal faaliyetini kayıt altına alan ÇKS´nin, devlet destekleme ödemelerinin denetlenmesi, izlenmesi ve raporlanıp sorgulanması açısından önemli bir veri tabanı oluşturduğunu açıkladı. Öztürk, tarımsal desteklemelerden faydalanmanın ön şartı olan ÇKS´ye başvuruların sona ermesine artık sayılı günler kaldığını ifade etti.

MAĞDUR OLMAYIN

Kayıt yaptırmayan çiftçilere ellerini çabuk tutmaları gerektiğinin altını çizen Öztürk ?Üreticilerimizin kayıt ve güncellemelerini yapabilmeleri için, istenilen belgelerle birlikte 30 Haziran 2017 tarihine kadar odamıza başvuruda bulunmaları gerekiyor. Odamıza bağlı bulunan Balışeyh ve Karakeçili şubelerine Yahşihan şubesini ekledik. Yaklaşık sistemden faydalanmak için 5 bin çiftçimiz kayıt yaptırdı? dedi. Öztürk, çiftçilerin, mağduriyet yaşamamak ve desteklemelerden yararlanabilmek için kayıtlarını mutlaka yaptırmaları gerektiğini kaydetti.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli