Anahtar Kelimeler: Çocuk evlerinde hizmeti

Çocuk evlerinde din hizmeti

Çocuk evlerinde din hizmeti

Çocuk evlerinde din hizmeti

Din bilgisi veriliyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren birimlerde görev alacak personele yönelik seminer gerçekleştirildi. Birincisi önceki gün yapılan seminerin ikincisi Diyanet İşleri Uzmanı Dr. Fatma Bayraktar Karahan´ın ?Çocuk Evlerinde Din Hizmeti? konusu ile devam etti.

BİR HEDEF BELİRLEMELİYİZ

Kur´an Kursu Öğreticileri ve Din Görevlilerinin dinleyici olarak katıldığı seminerde Dr. Fatma Bayraktar Karahan özetle şu bilgilere yer verdi: İslamiyet tevhid dinidir. Peygamberimiz s.a.v´in tebliği Mekke ve Medine dönemi olmak üzere iki döneme ayrılır. Mekke dönemi imanın ve tevhidin bütün ayrıntılarıyla tebliğ edildiği bir dönemdir. Din eğitiminin verilmemesi inançsızlık ideolojisinin yerleşmesine sebep olur. Bunun için de kendimize bir hedef belirlemeliyiz. Hedefimiz muhataplarımıza sağlam bir imanı kazandırmak için gayret etmek olmalıdır. Dini bilgiler verilirken en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri muhatapların içinde bulundukları psikolojik durumun dikkate alınması ve mevcut duruma göre iletişim kurulmasıdır. Aksi halde çok anormal davranışlarla karşılaşabiliriz.

DESTEKLENMESİNE İHTİYAÇ VARDIR

Hedef kitle ile yakınlık kurma noktasında denge gözetilmelidir. Çok otoriter ya da fazla samimiyet öğretme konusundaki verimliliği azaltır. Muhatapların gelişim dönemlerine uygun yöntemler kullanılmalıdır ki somut kavramların geliştirildiği dönem olan çocukluk döneminde dini bilgilerin verilmesinde ezberletme yöntemleri çok kullanılsa da gençlik dönemlerinde öğrenilen dini bilgilerin aklî ve mantıkî olarak da desteklenmesine ihtiyaç vardır. Aksi halde gençlerin dinden uzaklaşması sonucu ortaya çıkar.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli