?Çocuk istismarını kadınlar önleyecek?

?Çocuk istismarını kadınlar önleyecek?

?Çocuk istismarını kadınlar önleyecek?

?İyi hal indirimi kaldırılmalı?

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, çocuk istismarında ´hadım´ cezasının yeterli olmayacağını belirterek, "İdam ise bir insanlık ayıbıdır. Çözüm caydırıcı yasalar ve iyi hal indirimlerinin ortadan kaldırılmasıdır" dedi.

GÜVENLİ ORTAMDA BÜYÜMELİ

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Teşkilatı Kadın Kolları üyelerinin yaklaşık bir yıl süreyle açtıkları kurs sonucunda elde ettikleri çini çalışmalarından oluşan ürünlerin sergi açılış törenine katılmak üzere Kırıkkale´ye geldi. Köse Kırıkkale´ye gelişinde ilk olarak İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada basın toplantısı düzenleyen Köse çocukların güvenli bir ortamda büyümesini hükümetin sağlamasının bir görevi olduğunu söyledi. Köse, son yıllarda artan çocuk istismarı olaylarının mevcut hükümetin politikalarının sonucu olduğunu belirterek bu konuda hükümetin acil önlem alması gerektiğini söyledi. Köse, çocuk istismarını kadınların önleyeceğini belirterek, ?Çocukların güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak hükümetin en öncelikli sorumluluğuyken, her gün yeni bir çocuk istismarı için en ağır cezalar getireceğiz, bu toplumsal bir dinamittir diyorlar. Ne yazık ki bu sözler, iktidarı, her zamanki gibi söylediği başka yaptığı başka olmaktan öteye geçiremiyor.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Küçük yaşta evliliklerin önüne açan yasa tasarısı, çocukları vakıfların denetimsiz yurtlarına mecbur etmesi bilimsel eğitimden uzak sıbyan mektepleriyle mevcut iktidar çocuk istismarı mücadelesi konusunda inandırıcılığını yitirmiştir. Çocuk istismarı ile mücadele konusunda iktidarın samimiyetini ölçmenin iki kriteri vardır. Cezaları artırmak ve istismara zemin yaratan sebep olan kurumları ortadan kaldırmaktır. İnsanlığı partisi, dili, dini, ırkı yoktur, istismar insanlık suçudur ve çocuklarımız geleceğimizken onları korumak hepimizin göreviyken susmak buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Biz suç ortağı olmayacağız. Takipçi olacağız, denetçi olacağız, önleyen olacağız. Kirli zihniyetin sessiz sessiz hareket ederek çocuklarımızı incitmesine izin vermeyeceğiz. Çocuklarımız için endişe duyuyoruz. Çocuklarımıza koruyucu bir ortam sağlayabilmek için derhal taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz ve bu taleplerin yasal takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz? dedi.

HADIM YETERLİ BİR ÇÖZÜM DEĞİL

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, daha sonra Kırıkkale İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Aykut´un başkanlığında düzenlenen çini el ürünleri sergisinin açılışına katıldı. Köse sergiyi gezerek yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu söyledi ve emeği geçenlere teşekkür etti. Bu arada son dönemde tartışılan çocuk istismarına yönelik hazırlanan yasa paketine ilişkin sorulara ise "Çocuk istismarı konusunda hadım yeterli bir çözüm değil. Verilen ilaçlar daha sonra kesildikten sonra buna devam edilsin demek mi? Caydırıcı cezaların getirilmesini istiyoruz, öncelikle zihniyetlerin değişmesini istiyoruz ve bu konuda ne diyebilirim ki çokta caydırıcı bir önlem değil bize göre. Bu tür uygulamaları yapanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Hadım caydırıcı bir şey değil. İdam ise bir insanlık ayıbıdır. İdam çözüm değil, çözüm caydırıcı yasalar ve iyi hal indirimlerinin ortadan kaldırılmasıdır. Asla iyi hal indirimleri uygulanmamalı. Bu tür suç işleyenlere karşı iyi hal indirimi uygulanmamalı. İndirimlerin uygulanması zaten bu tür şeylerin önünü açar diye konuştu.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false