?Çocuklarınızın aşısını yaptırın´

?Çocuklarınızın aşısını yaptırın´

?Çocuklarınızın aşısını yaptırın´

Önemli bir uyarı

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, ?Aşı Haftası´ nedeniyle açıklamalarda bulundu. Güngüneş, ?Aşılama hizmetleri Aile Sağlığı Merkezlerinde ücretsiz olarak yapılmaktadır.

ÖNEMİNİ ANLAMALIYIZ

?Aşı Haftası´ nedeniyle Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, ?Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge, 2005 yılında, aşılamanın desteklenmesi için ?Avrupa Aşı Haftası? yapılmasına karar verilmiştir. Böylece ilk ?Avrupa Aşı Haftası? Ekim 2005 tarihinde yapılmıştır. ?Avrupa Aşı Haftası? etkinliğine ülkemizde katılmıştır? dedi.

TAMAMLANMASI GEREKİR

Güngüneş, ?24-30 Nisan 2017 tarihlerinde, gerçekleştirilecek olan 12. Avrupa Aşı Haftası etkinliklerinin amaçları; eksik aşılı ve aşısız 5 yaş altı çocukların tespit edilerek aşılarının tamamlanması, okul aşısı uygulamalarının titizlikle devam etmesi, aşısı herhangi bir sebeple yapılamayan çocukların aşılarının tamamlanması. Ülkemizde bulunan düzensiz göçmenlerin 5 yaş altı nüfusunun aşılarının kayıt altına alınması, aşısız ve eksik aşılı olanların aşılarının tamamlanması gerekir.?

ÜCRETSİZ ŞEKİLDE YAPILACAK

?Gerekse hizmet sundukları hastalara ve ailelerine hastalığı bulaştırma risklerinin ortadan kaldırılması amacıyla aşılanmaları özellikle önemlidir. Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından danışmanlık hizmeti verilmektedir. Aşılama hizmetleri Aile Sağlığı Merkezlerinde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Aşı haftası boyunca eksik aşılı çocukların aşıları tüm Aile Sağlığı Merkezlerinde yapılacaktır.? dedi. 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli