Anahtar Kelimeler: sayıda şehit yaralı

Çok sayıda şehit ve yaralı var!

Çok sayıda şehit ve yaralı var!

Çok sayıda şehit ve yaralı var!

Türkiye şokta!

Hakkari´nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda çok sayıda şehit olduğu belirtiliyor.

OLAY NASIL OLDU?

DAĞLICA´dan yürek yakan şehit haber! Hakkari´nin Yüksekova ilçesi kırsalında PKK´lı teröristlerce düzenlenen terör saldırısında çok sayıda şehidin olduğu belirtiliyor. PKK´lı teröristlerce yola döşenen patlayıcılar, operasyona gitmek üzere ayrılan askeri iki zırlı aracın geçişi sırasında patlatıldı. İddialara göre saldırıda 10´un üzerinde şehidin olduğu belirtiliyor. Dün saat 15.00 sıralarında Dağlıca Tabur Komutanlığı´dan operasyona gitmek üzere  ayrılan askerlerin bulunduğu iki zırhlı araç, Yeşiltaş Köyü yakınlarında PKK´lı teröristlerin bombalı saldırısına uğradı. Teröristler, daha önce yola döşedikleri patlayıcıyı askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı.

HAVA DESTEKLİ OPERASYON

Şehit ve yaralının olduğu saldırıdan sonra bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas kurulduğu ve çatışmaların uzun süre devam ettiği belirtildi. Çatışmalar sırasında teröristlerden de ölenlerin olduğu öne sürüldü. Bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen operasyon kesintisiz sürerken, Yüksekova ve Hakkari´de hastanelerde hareketlilik yaşandığı görüldü.

BAŞBAKAN ANKARA´YA DÖNDÜ

Bu arada Türkiye ile Hollanda arasında oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçını Konya´da izleyen Başbakan Davutoğlu, karşılaşma süresince sık sık telefonla görüştü. Maçın son dakikalarında statdan ayrılan Başbakan Davutoğlu´nun Dağlıca´daki saldırı nedeniyle uçakla Ankara´ya giderek kurmaylarıyla Güvenlik Toplantısı gerçekleştirecek.  İHA´nın telefonla ulaştığı Hakkari Valisi Yakup Canbolat da şehit ve yaralıların olduğunu söyledi. Canbolat, detaylı açıklamanın Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılacağını belirtti.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Gece yarısına kadar olayla ilgili net bir bilgiye ulaşılamadı. Genelkurmay gece yarısı açıklamada bulundu şehit sayısını vermedi ancak olayı doğruladı. Sosyal medyada olaya ve saldırıya yönelik büyük tepkiler vardı. 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false