Anahtar Kelimeler: Cumhuriyet bekçileriyiz

Cumhuriyet bekçileriyiz

Cumhuriyet bekçileriyiz

Cumhuriyet bekçileriyiz

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale İl Başkanlığı, Cumhuriyet´in kuruluşunun 96. Yıldönümü nedeniyle program tertipledi. Genel merkez nezdinde önemli katılımın olduğu konferansta konuşan Grup Başkanvekili Özgür Özel, ?Bizler Cumhuriyet´in bekçileriyiz. İlelebet yaşatacağız? dedi.

KIRIKKALE´YE GELDİLER

Cumhuriyet´in kuruluşunun 96. Yıldönümü nedeniyle CHP Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Efendiler, yarın Cumhuriyet´i ilan edeceğiz´ sözü altında önemli bir etkinliğe imza atıldı. Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süslenen salonda, Cumhuriyet´in ilelebet yaşayacağı ve yaşatılacağı mesajları verildi. Ellerine Türk bayrakları alan davetliler, ?Mustafa Kemal´in askerleriyiz? şeklinde slogan attılar.

CUMHURİYET KOLAY KAZANILMADI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından İl Başkanı Av. Onur Yüksel Bozdağ, konuşma yaptı. Bozdağ, davetlilere katılımcıları tanıtarak Cumhuriyet´in kolay şeklide kurulmadığını ifade etti. Bozdağ, daha sonra kendi hazırladığı Cumhuriyet hakkında videoyu katılımcıların izlenimine sundu. Kurtuluş mücadelelerinin tarihe geçen önemli bir destan olduğuna vurgu yapan Bozdağ, ?Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının armağan ettiği bu Cumhuriyet´i ilelebet yaşatacağız? dedi.

ONURLU VE GURURLU BAYRAM

Milletvekili Av. Ahmet Önal, ?Bugün burada, Anadolu´nun ortasında Kırıkkale´de sizlerle birlikte Cumhuriyet bayramını kutlamanın haklı onurunu yaşıyorum. Kurtuluş Savaşı´nın görkemli bir başarısı olan Cumhuriyetimiz, Mustafa Kemal Atatürk´ün ifadesiyle en büyük bayramımızdır. Ve bu bayram onurlu bir halkın, ulusal birlik ve beraberliğini sağlayandır. Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir. Bu felsefe mazlum ve masum milletlere de ilham kaynağı olmuştur. Cumhuriyet felsefesi kısa sürede geçmişin küllerinden çağdaş bir ülke yaratmıştır.?  

EVRENSEL DEĞERLERE

?29 Ekim 1923 yılında gerçekleştirilen bu devrim sadece bir sistem değişikliği ya da rejim değil, topyekun bir devrimdir. Demokrasi, hukuk devleti, özgürlükler, kadın erkek eşitliği gibi evrensel değerlene önem veren Cumhuriyet, bu değerlerin temeline laiklik ilkesi okutmuştur. Laiklik, Türkiye Cumhuriyeti´nin geleneklere açık, aklı ve bilimi ön plana çıkaran bu evrensel değerlerin en dinamik taşıdır. Cumhuriyet´e karşı düşmanlık besleyenler olmuştur. Onlar bugün hiç olmadıkları kadar kendilerini güçlü görebilirler. Ancak hiç kimse ümitsizliğe kapılmasın. Bilinmelidir ki; gecenin en karanlık anı şafak sökmeden az öncedir? dedi.

BEN YOK, BİZ VARIZ

Daha sonra konuşma yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: "Kırgınlıkları, küskünlükleri, yorgunlukları, imkânsızlıkları konuşmayacağız. Bugüne kadar getirdiğimiz ittifak içerisinde, ittifakı yıpratmak isteyen saray çevrelerinin ayak oyunlarına karşı her birimiz, ´29 Ekim 2023´e kadar ben yok, biz varız. Mazeret yok, çalışmak var. O güne kadar imkânsızlık yok, fedakarlık var.´ diyeceğiz" Özel, TBMM´nin kuruluşunun 100´üncü yılına gelinen bu süreçte en önemli kazanımları olan demokrasi ve parlamenter sistemin aşındırılmaya çalışıldığını ileri sürdü.

HEPİMİZİN BORCUDUR

Atatürk´ün tek adamdan alıp millete verdiği yetkinin milletin meclisinden alınarak, tırpanlanarak, azaltılarak ve fiilen meclis işlevsiz hale getirilerek tek adama doğru devredilmeye çalışıldığını savunan Özel, "Bugün Cumhuriyet´in 100´üncü yılını kutlayacağımız 29 Ekim 2023´e 4 yıl kalmışken bir gerçekle karşı karşıyayız. O günlerde 19 Mayıs´tan Cumhuriyet´in ilan edildiği güne kadar bir kurtuluş ve kuruluş mücadelesi verilmişti. Cumhuriyet´i 100´üncü yılında katıksız gerçek demokrasi ve millet iradesiyle taçlandırmak hepimizin boynunun borcudur." diye konuştu.

ÇANKAYA´DA YAPILACAK

Özel, Cumhuriyet´in 100´üncü yılında 29 Ekim 2023´te bir Cumhuriyet resepsiyonunun yapılacağına dikkati çekerek, birbirlerinin güzünün içine bakan, birbirine inanan, güvenen bundan önce yapabildiklerini bir kez daha yapma iradesini koyanlar olarak Cumhuriyet´in 100´üncü yılı resepsiyonunda olacaklarını belirtti. O resepsiyonun Atatürk Orman Çiftliği üzerine inşa edilen "kaçak saray"da değil, layık olduğu Çankaya Köşkü´nde yapılacağına vurgu yaptı.

MÜCADELEMİZ TÜRKİYE İÇİN

Özel, dünyadaki en iyi demokratik parlamenter sistemin daha iyisini hedeediklerinde, bu genç nüfusla, o günün yaratacağı umutla, bütün dünyanın Türkiye´ye duyacağı ilgiyle ve bütün imkanlarıyla Türkiye´yi hep beraber en iyi noktaya doğru götüreceklerini dile getirerek, "Onlar ne derse desinler, biraz önce fotoğrafını görünce bunu söylemeyi borç bildim. 432 kilometre yol yürüyüp, dünyanın en önemli sivil direniş hareketlerinden birisini yapan, hak, hukuk, adalet diyen Kemal Kılıçdaroğlu´nun partisinden de ittifak ortaklarından da terörist çıkmaz." ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK GELECEĞİDİR

Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ise; ?Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Efendiler, yarın Cumhuriyet´i ilan edeceğiz sözü tarihin destansı sayfalarına geçmiştir. Türkiye Cumhuriyeti´nin kurulmasıyla birlikte birçok devletlerin kurulduğunu belirten Tezcan, ?Aradan 40 yıl geçmeden o devletlerin hepsi yıkıldı, parçalandı. Ama Türkiye Cumhuriyeti devleti 96 yıldır ayakta ve de ilelebet ayakta kalmaya devam edecektir? dedi.

KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞDU

Tezcan, ?Bizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emanet ettiği Cumhuriyet´in bekçileri olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye devam ediyoruz. Cumhuriyet, hepimizin en büyük geleceğidir. Cumhuriyet ekmek davasıdır, tam bağımsızlığın inancıdır. Cumhuriyet öyle bir armağandır ki; bu milletin yeniden küllerinden yeniden doğması demektir.  Vatan davasına sahip çıkanların, canlarıyla, kanlarıyla, bedenleriyle bu vatan için mücadele edenlerindin Cumhuriyet? şeklinde konuştu.

GENİŞ KATILIM SAĞLANDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, Yozgat Milletvekili Ali Keven, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, CHP Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İl Başkanı Av. Onur Yüksel Bozdağ, İYİ Parti İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık, İYİ Parti Merkez ilçe başkanı Av. Yavuz Kuzucu, oda başkanları, STK temsilcileri, şehit ve gazi dernekleri ile çok sayıda davetli katıldı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false