Anahtar Kelimeler: Dağdelen sahip çıktı

Dağdelen sahip çıktı

Dağdelen sahip çıktı

Dağdelen sahip çıktı

5 gündür sokaktalar

Kırıkkale´de evi ve minibüsü yanan 7 kişilik bir aile sokakta yatarak yaşam mücadelesi veriyordu. Engelli çocuklarıyla beraber sokakta kalan ailenin yardımına AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen yetişti ve otele yerleştirildiler.

DAĞDELEN SAHİP ÇIKTI

Kırıkkale´de evi ve minibüsü yanan 7 kişilik bir aile 5 gündür sokakta yatarak yaşam mücadelesi verdi. Yardıma muhtaç ailenin durumunu öğrenen AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen ailenin imdadına yetişti. Ayten Yıldız, "Sağ olsun il başkanımız geldi bize destek çıktı ağabeylik, babalık yaptı. Allah razı olsun ondan o bizi görmeyeydi, sesimizi duymasaydı halen engelli çocuğum ile dışarıda idik.´´ dedi.

EVİ KÜLE DÖNDÜ

Kırıkkale´de 1 Ekim Pazartesi günü Selim Özer Mahallesinde çıkan yangında Yıldız ailesine ait tek katlı ahşap ev, elektrik kontağından çıkan yangında küle döndü. Hurda ve kağıt toplayarak geçimini sağlayan sosyal güvencesi olamayan Murat Yıldız´ın ekmek teknesi olan minibüsü de yanarak kullanılamaz hale geldi.

OTELE YERLEŞTİRİLDİLER

Evsiz kalan anne ve baba 2´si özürlü 5 çocuğuyla birlikte, 5 gün sokakta yaşam mücadelesi verdi. Geceleri soğukta üşümemeleri için yaktıkları ateş ile ısınan Yıldız ailesine, komşuları yardım ediyor. 5 gündür yardım bekleyen ailenin imdadına ise AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen yetişti. Kullanılamaz hale gelen ahşap evde incelemelerde bulunan Başkan Dağdelen, Kırıkkale Valisini ve ilgili kurum müdürlerini arayarak Yıldız ailesinin durumu hakkında bilgi verdi. Başkan Dağdelen, evsiz kalan aileyi konaklamaları için bir otele yerleştirdi. Otele yerleşen Yıldız ailesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a ve AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen´e teşekkür etti.

AİLE YENİ BİR EV SAHİBİ OLACAK

5 gün boyunca ailenin sokakta kaldığını belirten Dağdelen, "Bir vesileyle bize ulaşıldı. Buraya gelip ailemizi ziyaret etme fırsatımız oldu. Yetkililerle görüştük. Sayın Valimiz ile görüştük. Yıldız ailemizi otele yerleştirdik. Daha sonra gerek AFAD´tan gerekse Sosyal Yardımlaşma Vakfından girişimlerimiz olacak inşallah ailemizin bu en azından evinin tamiri noktasında biz ve hayırsever vatandaşlarımız ile birlikte yapacağız. Onların tekrardan kendi yuvalarında barınır hale getirmeyi arzı ediyoruz. Biz AK İl Teşkilatı olarak vatandaşlarımız ile her daim birlikteyiz. Onların sıkıntılarında da mutluluklarında da beraberiz. İnşallah en kısa zaman içerisinde de devletimizin güçlü desteği ile bu ailemizin tekrardan yuvalarında huzur içerisinde yaşamalarını arzu ediyoruz" diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Murat Yıldız, "5 gün önce evim yandı. Dışarıdayız, il başkanımız yardım etti. İşi gücü rast gelsin" dedi. 5 gün önce evlerinin yandığını ifade eden Ayten Yıldız, "5 gündür dışarıdayız. Komşuların yardımıyla ayakta durmaya çalışıyoruz. Sağ olsun il başkanımız geldi bize destek çıktı ağabeylik, babalık yaptı. Allah razı olsun ondan o bizi görmeyeydi, sesimizi duymasaydı halen engelli çocuğum ile dışarıda idik. Allah razı olsun ki il başkanımız destek çıktı" dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli