Anahtar Kelimeler: Davaya devam ediliyor

Davaya devam ediliyor!

Davaya devam ediliyor!

Davaya devam ediliyor!

64 sanık yargılanıyor!

Mahkemede yine ilginç ifadeler vardı!

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında eski emniyet müdür yardımcıları ve "emniyet imamı"nın da bulunduğu 43´ü tutuklu, 6´sı firari 64 sanığın yargılanmasına ikinci günde devam edildi.

64 SANIK YARGILANIYOR

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, aralarında eski emniyet müdür yardımcıları ve "emniyet imamı"nın da bulunduğu 43´ü tutuklu, 6´sı firari 64 sanığın yargılanmasına ikinci günde devam edildi. Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada 43´ü tutuklu, 15´i tutuksuz 58 sanık ile avukatları hazır bulundu. Duruşmanın öğleden sonraki celsesinde, "FETÖ/PDY´ye üye olmak ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock´u kullanmak" suçlamalarıyla yargılanan sanıkların ifadelerinin alınmasına devam edildi.

?HAİNLERE KARŞI MÜCADELE ETTİM?

Tutuklu sanıklardan Turgay G, istihbaratçı olduğunu, 32 yıllık memuriyet hayatında en zorlu görevlerde bulunduğunu söyledi. Hiçbir zaman FETÖ ile ilgisinin olmadığını savunan Turgay G, FETÖ üyesi olmadığını ve "ByLock"u kullanmadığını ileri sürdü. Tutuklu sanıklardan Savaş Ş. ise FETÖ´nün darbe girişimiyle hiçbir alakasının olmadığını belirterek, suçlamaları kabul etmedi. Tutuklu sanıklardan Tuncay D. de 15 Temmuz günü izinli olduğunu, darbe girişimini televizyondan öğrendiğini anlatarak, "Üniformamı giyerek kuruma geldim. Bu FETÖ´cü hainlere karşı mücadele ettim. Hainlerin ülkemizi ve vatandaşları bombaladığı anda arkadaşlarla dimdik ayakta durduk." diye konuştu.

KÖTÜ MUAMELE GÖRMÜŞLER!

"Emniyet imamı" olduğu iddiasıyla yargılanan Erdem A. ile Hasan K, Harun Ö, Hasan K. ve İbrahim Ö. emniyette ifadelerinin alındığı sırada kötü muamele gördüklerini iddia ederek, ifadelerini değiştirdi. Sanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, dava kapsamında tutuklu yargılanan Hasan T´nin, Kırıkkale´de ikamet etmemesi sebebiyle yetkisizlik kararı vererek tahliyesine hükmetti. Sanıkların dinlenmesine devam edilecek.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli