Anahtar Kelimeler: Delice kalmadı

Delice´de su kalmadı!

Delice´de su kalmadı!

Delice´de su kalmadı!

Balıkların yüzde 80´i öldü!

Kuraklık yüzünden balıklar yaşam mücadelesi veriyor Kış aylarında yeterli yağışın olmaması, havaların ısınmasıyla ve insanların bilinçsiz su tüketimi yapması barajlarda suların eksilmesine neden oluyor. Suların yüzde 25 seviyesine inmesi nedeniyle Delice Irmağında bulunan balıklar da yaşam mücadelesi veriyor.

BALIKLARIN YÜZDE 80´i ÖLDÜ

Son dönemlerde hava sıcaklıklarının artması, kış aylarında yeterli yağışın olmayışı ve insanların bilinçsiz su tüketimi, Delice ırmağında bulunan balıkların ölümüne yol açıyor. Kuraklık, bilinçsiz su kullanımı ve daha bir çok sebepten ötürü Delice ırmağındaki balıkların neredeyse yüzde 80´inin öldüğü gözleniyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Delice Belediye Başkanı Turgut Özden, ?Havaların sıcak olması nedeniyle su oranı düştü. Bu durum Delice ırmağına büyük zarar verdi ve veriyor? dedi.

BİLİNÇSİZ SULAMA YAPILIYOR

Bölgede yapılan bilinçsiz sulu tar7ımın da bunda etkili olduğunu belirten Özdem, ?Bilinçsiz şekilde kullanılan sulamalar nedeniyle ırmakta bulunan balıklar zor günler yaşıyor. Balıklarımızın hepsi ölüm tehlikesiyle karşı karşıya. Bir an önce bu duruma bir çözüm bulunması gerekir. Devlet Su İşler Müdürlüğü yetkililerimizde konuyla ilgileniyor. İnşallah bu soruna biran önce çözüm bulabiliriz? şeklinde konuştu.

SONDAJIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Başkan Özden, ?Yozgat-Kayseri bölgesinde vahşi sulama yapılıyor ve su fazla gidiyor. Kuraklık var, doğal hayatı etkiliyor. Irmakta bulunan balıkların yüzde 80´i ölmüş durumda. Barajda da yüzde 25 su olmadığı için bütün yetkililer ile bunu paylaştık. Kesikköprü Barajından su bırakılması gerekiyor. Sondajla sulamanın önüne geçilmesi gerekiyor. Delice ırmağı,  Kızılırmak´ın en büyük kolu? ifadesinde bulundu.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false