Devleti ve Suriyelileri kim dolandırdı?

Devleti ve Suriyelileri kim dolandırdı?

Devleti ve Suriyelileri kim dolandırdı?

 

Hem kandırmış hem dolandırmış!

SKANDAL?!

Kırıkkale´de iddiaya göre bir süre önce öyle bir skandal yaşandı ki, akıllara durgunluk verir cinsten. Öyle büyük bir olay ki bu şeytanın aklına bile gelmez?

İLGİNÇ BİR OLAY!

İddiaya göre Suriyeli bir üçkağıtçı uyanık hem Suriyelileri ve hem de Devleti resmen hem kandırmış hem de dolandırmış. Durumu en sonunda devlet fark etmiş ama iş işten geçmiş! İddialara göre olay şöyle gelişmiş: Kırıkkale´de bulunan Suriyeli mültecilerle Devlet işlemleri arasında köprü olarak görev yapması amacıyla Suriye arapçası bilen bir tercüman aranır. Ancak bulunamaz. Hal böyle olunca Suriyeli bir erkek mülteciye Türkçe öğretilir. Bu mülteci Kırıkkale Göç İdaresi İl Müdürlüğü´nde asgari ücretle işe başlar.

DOLANDIRICI ÇIKMIŞ!

Epey bir süre çalışan bu personel, Göç İdaresi ile Müdürlüğü ile Suriyeli mülteciler arasında hem tercümanlık yapar ve hem de onların sorunlarıyla ilgilenir. Ancak bir süre sonra bu tercümanın hal ve hareketleri ile giyiminde olağanüstü değişiklikler dikkat çeker. Asgari ücretler bu değişimi yapması mümkün değildir. Sonra öğrenilir ki, uyanık Suriyeli tercüman Suriyeli mültecileri korkutarak ve şantaj yaparak onlardan dolar üzerinden para almaktadır ve Devleti de kandırmaktadır.

VALİ İŞTEN ATMIŞ!

Bu uyanık tercümanın Suriyeli mültecileri ?Seni şu müdür istemiyor? veya ?Vali yardımcısı seni takipte?, yahut ?Senin işin çok zor? diyerek onlardan kendi uydurduğu bu hadiseleri giderme kapsamında rüşvet ister. Rüşveti de adını öne sürdüğü vali yardımcıları veya müdürlere vereceğini öne sürer. 100 dolar ile başlayan bu şantaj 500 dolara kadar çıkar. Vali Ali Kolat döneminde yaşanan ve geçen yıl fark edildiği söylenen skandala Ali Kolat´ın müdahale ettiği kaydediliyor. Vali´nin Göç İdaresi İl Müdürlüğü´ne giderek durumu yerinde gördüğü, o personeli işten attırdığı öne sürülüyor.

NE CEVAP VERİLECEK

Elde belge olmadığı için iddia olarak duran bu skandal uzun süre basından ve kamuoyundan saklanıyor. Ancak vicdanlı birkaç memur duruma daha faza katlanamıyor. Olay basına sızdırılırken bu konuda kamuoyunun ne tepki vereceği merak konusu. Ayrıca Valilik ve Göç İdaresi İl Müdürlüğü´nün de bu konuya verecek cevabının olup olmadığı da merak konusu. 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli