Anahtar Kelimeler: Doğmadan ölüyoruz

?Doğmadan ölüyoruz!?

?Doğmadan ölüyoruz!?

?Doğmadan ölüyoruz!?

Önemli bir uyarı!

Kırıkkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Boyabatlı bağımlılık yaptığı bilinen öncelikle sigaradan uzak durmanın insan ve toplum sağlığı açısından çok önemli olduğunu söyledi.

BAĞIMLILIK BÜYÜK

Boyabatlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada bağımlılık yapan maddelerin mevcut zararlarını topluma anlatmak ve bu alışkanlıklardan uzak durmanın yollarını göstermek için her yıl Mart ayının ilk haftasının Yeşilay Haftası olarak belirlendiği ve çeşitli ekinlikler düzenlendiğini belirtti. Boyabatlı Madde bağımlılığına başlama yaşı sigara için 10, alkol için 11, uyuşturucu için 12 olduğunu söyledi. Dünyada yaklaşık 184 milyon kişinin uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirten Boyabatlı. Cinayet, boşanma, hırsızlık, intihar, trafik kazaları gibi olayların yüzde 80 sebebi alkoldür. Türkiye sigaraya bağlı hastalıkların tedavisi için her yıl 8,5 milyar dolar harcamakta olduğunu bildirdi.

SİGARA ÖLDÜRÜYOR

Boyabatlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi ?Ülkemizde her yıl 200 bin kişi, dünyada her 13 saniyede 1 kişi sigara sebebiyle ölmektedir." "4207 sayılı yasayla beraber getirilen bir takım kısıtlamalar, sigara tüketim oranlarında azalma ve kapalı ortamların hava kalitesinde belirgin iyileşmeler sağlamıştır. Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığı`nın Alo 171 numaralı Sigarayı Bırakma Danışma Hattı`nı arayabilir. İlimizde ise Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Yüksek İhtisas Hastanesi Psikiyatri polikliniğine başvurabilirler.?

BİNLERCE ZARARI VAR

Boyabatlı, sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımının insan sağlığı üzerinde birçok olumsuz etkisi olduğunu vurgulayarak, özellikle ağız, yutak, gırtlak, yemek borusu, mesane, böbrek, pankreas ve mide kanserleri, lösemi, karaciğer harabiyeti, ülser, siroz ve felç gibi birçok hastalığın sebebinin sigara ve alkol kullanımı olduğu erkeklerde en çok görülen kanser türünün akciğer kanseri, kadınlarda ise en çok görünen kanserin ise meme kanseri olduğunu,  belirtti. İyi bir eğitim, düzenli bir aile ortamı ve toplum yapısının, madde bağımlılığı ve alkolle mücadelede yol almada yardımcı olacağını ifade eden Boyabatlı, uyuşturucu ve alkol bağımlılarının tedavisinin zaman ve sabır istediğini, tedavi altına alınan kişilerin tedaviyi kendilerinin istemesi ve kararlı olması gerektiğini belirtti.?



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false