Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliği yapıldı

Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliği yapıldı

Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliği yapıldı

Çocuklara hediye verildi

Kırıkkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´nde tedavi gören çocuklara hediye verdi.

ETKİNLİK YAPILDI

Kırıkkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´nde tedavi gören çocukları ziyaret etti. Komisyon Başkanı Yasin Torunoğlu ve beraberindekiler, hastanenin çocuk polikliniğini ziyaret ederek, çocuklara balon ve çeşitli oyuncaklar verdi. Torunoğlu, yaptığı açıklamada, çocuk haklarının insan hakları kavramı içinde ele alınması gereken konu olduğunu söyledi.

EVRENSEL BİR KAVRAM

Çocuk haklarının evrensel bir kavram olduğunu belirten Torunoğlu, şunları kaydetti: "Çocukların ileriye yönelik huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir şekilde hayata atılmalarını sağlamak herkesin ortak sorumluluğudur. Biz de Kırıkkale Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak tüm bu hak ve ödevlerin takipçisiyiz. Bu kapsamda insanlarda bilinci artırmak ve çocukların bir birey olduğunu hissettirip mutlu olmalarını sağlamak adına komisyon olarak çocuklarımızı ziyaret ettik. Her yaşa yönelik oyuncak, balon, çikolata takdim ettik. Çocukların gözlerindeki ışık komisyon olarak alabileceğimiz en güzel hediyeydi. Nihayetinde hepimiz bir zamanlar çocuktuk. Çocuklarımızı çocuk severlik duygusu ile değil, insan hakları savunuculuğuyla korumak zorundayız. Çocukların bizden beklediği koruma anlayışı bizim çocuklara duyduğumuz sevgiden değil bu onların hakkı olduğu içindir. Çocuklarımızın hakkını vermek boynumuzun borcudur."

MORAL VERDİLER

Komisyon üyesi avukat Yunus Erol ise dünyadaki tüm çocukların, yasalarda kendilerine verilen hakları sonuna kadar kullanabilmelerini temenni ettiğini söyledi. Her zaman çocukların yanlarında olduklarını vurgulayan Erol, "Çocuklarımızı ziyaret ederek onlara moral verdik. Her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istedik. Çocuklarımızın böyle bir günü olduğunu hatırlatalım istedik. Bugün çocuklar için buradayız. Gelecekte mutlu çocukların yetişmesi için anne ve babalar ile bütün toplumun çocukları sevmesi ve kucaklaması gerekiyor." ifadelerini kullandı. Ziyarette komisyon üyeleri Yeşim Oktar Varlı ve Neşe Zeyrek de hazır bulundu.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false